Gydytojų odontologų dėmesiui

Primename, kad 2012 m. gruodžio 13 d. Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministras įsakymu Nr. V-1153 pakeitė Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2003 m. sausio 6 d. įsakymą Nr. V-1 „Dėl Numerio sveikatos specialisto spaudui suteikimo ir panaikinimo taisyklių patvirtinimo“.

Įsakymas pakeitė sveikatos specialisto spaudo žymą ir nustatė, jog sveikatos specialistų spaudo numerį sudaro dvi didžiosios raidės – serija ir ne daugiau kaip šeši skaitmenys. Seriją žyminčios raidės: „OD“ – gydytojas odontologas. Gydytojo odontologo spaudo žymos dešinėje pusėje pavaizduotas gydytojo odontologo profesijos ženklas.

Atkreipiame dėmesį, kad vadovaujantis įsakymu, gydytojai odontologai ir gydytojai odontologai specialistai, turintys seno pavyzdžio spaudą (kuriame nurodyta numeris be serijos, profesinio vardo santrumpa „Gyd.“ ir medicinos gydytojo profesijos ženklas arba kuriame nurodyta numeris su serija „GD“ ir nėra gydytojo odontologo profesijos ženklo), turimą spaudą gali naudoti iki 2013 m. gruodžio 31 d.

Pažymime, kad sveikatos specialisto spaudo žymos pakeitimai yra aktualūs tik gydytojams odontologams ir gydytojams odontologams specialistams, o burnos priežiūros specialistams (gydytojo odontologo padėjėjams, burnos higienistams, dantų technikams) galioja pagal ankstesnę tvarką išduoti spaudai.

Informaciją dėl naujo pavyzdžio spaudo ir gydytojo odontologo spaudo eskizą galite rasti Rūmų svetainėje www.odontologurumai.lt > veikla > sveikatos specialisto spaudas.

 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.