Radiacinės saugos centras informuoja!

        Vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2009 m. rugpjūčio 24 d. įsakymo Nr. V-675 „Dėl Duomenų apie jonizuojančiosios spinduliuotės šaltinius ir darbuotojus, dirbančius su jonizuojančiosios spinduliuotės šaltiniais, pateikimo Valstybės jonizuojančiosios spinduliuotės šaltinių ir darbuotojų apšvitos registrui tvarkos aprašo patvirtinimo“ (teisės aktą galima rasti Radiacinės saugos centro internetinėje svetainėje adresu www.rsc.lt→Teisinė informacija →Teisės aktai) 6.9 punktu, iki kiekvienų kalendorinių metų sausio 31 d. turi būti pateikti metinės jonizuojančiosios spinduliuotės šaltinių inventorizacijos duomenys, užpildant pranešimų formą apie turimus jonizuojančiosios spinduliuotės generatorius ir dalelių greitintuvus (7 priedas).
 
      Taip pat atkreipiame dėmesį, kad gavę (įsigiję) dantų rentgeno aparatą, panoraminę bei tūrinės kompiuterinės tomografijos įrangą, jį sumontavę (išmontavę) arba perkėlę į kitą padalinį, per 10 darbo dienų privalote pateikti Pranešimą apie jonizuojančiosios spinduliuotės generatorių arba dalelių greitintuvą (1 priedas).
 
                      Kviečiame su Radiacinės saugos centru pasirašyti Duomenų apie jonizuojančiosios spinduliuotės šaltinius ir darbuotojus, dirbančius su jonizuojančiosios spinduliuotės šaltiniais, teikimo Valstybės jonizuojančiosios spinduliuotės šaltinių ir darbuotojų apšvitos registrui, naudojantis šio registro išoriniu portalu, sutartį ir šiuos duomenis teikti elektroniniu būdu, naudojantis Valstybės jonizuojančiosios spinduliuotės šaltinių ir darbuotojų apšvitos registro išoriniu portalu (www.rscregistras.lt).
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.