Pirmą kartą Lietuvoje organizuojama konferencija bendravimo su pacientais ir etikos odontologijoje tema!

2015 m. balandžio 17 d. (penktadienį) Vilniaus universiteto Teatro salėje  (adresu Universiteto g. 3, Vilnius) vyks konferencija „ETIKA, TEISINIS REGLAMENTAVIMAS BEI ATSAKOMYBĖ MEDICINOJE IR ODONTOLOGIJOJE“. 
 
Bet kokio konsultavimo sėkmė priklauso nuo to, kaip sekasi bendrauti gydytojui ir pacientui. Pacientai neserga vien tiktai fiziškai ar vien tik emociškai, dažniausiai jiems būdingi tiek fiziniai, tiek emociniai negalavimai. Gydytojo užduotis – aktyviai klausytis paciento pasakojimo, ieškant ir pastebint fizinius ir emocinius negalavimus.
 
Etika plačiaja prasme yra mokslas, tiriantis moralę. Daugeliui profesijų, ypatingai medikų, yra svarbi aukšta moralė ir profesinės kultūros ugdymas. Lietuvos odontologų bendruomenė savo veikloje vadovaujasi „Lietuvos Respublikos odontologų rūmų statutu“, „Odontologų profesinės etikos kodeksu“ ir kitais dokumentais, apibrėžiančiais etišką profesinį elgesį.
 
Konferenciją bendravimo su pacientais ir profesinės etikos tema organizuojančios LR odontologų rūmų Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė prof. habil. dr. Irena Balčiūnienė pažymi, kad etika yra nepaprastai svarbi odontologų darbe. Profesorė sako, kad „Medicinos etiką būtina prisiminti bendraujant su kolegomis, pacientais ir jų artimaisiais, ypač šiandien, kai kyla itin sudėtingų ir įvairiapusių etinių klausimų.“
 
Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė akcentuoja konferencijos svarbą: „Konferencija rengiama tam, kad padėtų pagerinti praktinį gydytojo odontologo darbą, padėtų sutvirtinti gydytojo ir paciento santykius praktikuojant etišką veiklą, sugebėjimą būti patikimu. Psichologinę rimtį gydytojui suteiks žinios, padėsiančios tinkamai parengti reikalavimus informuoto paciento sutikimui, sugebėjimas išvengti streso darbe.“, - savo prof. habil. dr. Irena Balčiūnienė.
 
 
REGISTRACIJA: Į konferenciją „ETIKA, TEISINIS REGLAMENTAVIMAS BEI ATSAKOMYBĖ MEDICINOJE IR ODONTOLOGIJOJE“ kviečiame registruotis internetu:
 
LAIKAS: Balandžio 17 d. (penktadienis), pradžia 11 val.
 
VIETA: Vilniaus universiteto Teatro salė (adresas – Universiteto g. 3, Vilnius)
 
DALYVIŲ SKAIČIUS: 300
 
KAINA: 39€/134.66 LT

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.