Profilaktikos renginiai

 
Š.m. vasario 27 d. Kauno V. Kuprevičiaus pagrindinėje mokykloje Kauno kolegijos MF Burnos sveikatos katedros II kurso burnos higienistai susitiko su 6 ir 7 klasių moksleiviais. Juos studentai supažindino su burnos ligų profilaktikos priemonėmis naudojamomis namuose, išmokė kaip taisyklingai reikia naudoti tarpdančių siūlą, pritaikyti dantų šepetėlį ar pasirinkti dantų pastą bei skalavimo tirpalą.
Keletą moksleivių priėmė iššūkį - apžiūrėti savo klasės draugo dantukus - tai yra pabūti dantukų priežiūros specialistais. Moksleiviai labai aktyviai dalyvavo visose jiems pasiūlytose veiklose. Visi už aktyvų dalyvavimą ir drąsą buvo apdovanoti Lietuvos Respublikos odontologų rūmų rėmėjų skirtais prizais.
 
 
Š.m. kovo 5 d. Kauno kolegijos Medicinos fakulteto Burnos sveikatos katedros II kurso burnos higienistai kartu su lektore Danguole Mieldažiene lankėsi Kauno "Žiburio" pagrindinėje mokykloje pas  1 -os ir 2 -os klasių moksleivius.
 
Pradinių klasių moksleiviai noriai klausė pranešimo "Sveiki dantys - graži šypsena". Jie labai aktyviai atsakinėjo į jiems užduodamus klausimus, o suskirsčius į grupeles kiekvienas noriai rodė kaip prižiūri savo dantukus.
 
Būsimos burnos higienistės demonstravo skirtingų burnos priežiūros priemonių pritaikymo galimybes, o pirmokėliai ir antrokėliai šauniai demonstravo, ko išmoko dirbdami kartu su studentėmis.

Moksleiviai dovanojo savo nuošidžias šypsenas, o burnos higienos studentės vaikams įteikė Lietuvos Respublikos odontologų rūmų rėmėjų profilaktios priemones.
 
 
Š.m. kovo 6 d. Kauno Rokų gimnazijoje vyko susitikimas su 1a, 1b, 2a, 2b klasių moksleiviais.
 
Kauno kolegijos MF Burnos sveikatos katedros II kurso burnos higienistai konsultavo vaikus, kokias burnos priežiūros priemones reikia naudoti, kad dantukai išliktų ilgai sveiki.
 
Vaikai atėjo į užsiėmimą pasiruošę, kiekvienas iš jų atsinešė namuose naudojamus dantų šepetėlius ir dantų pastas. Burnos higienistės-studentės mielai padėjo pradinukams išsiaiškinti, ar tinkamas priemones naudoja namuose.
 
Moksleiviai buvo šaunūs, stengėsi atsakyti į jiems pateiktus klausimus, aktyviai domėjosi, ką ir kaip reikia daryti, kad galėtų džiaugtis puikia šypsena.
 
Visiems vaikams buvo įteikti diplomai už aktyvią veiklą ir drąsą užsiėmimo metu bei išdalintos rėmėjų dovanėlės. 
 
 
 
 
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.