Pasaulinės burnos sveikatos dienos proga išleista mokomoji knygelė apie vaikų dantis

Lietuvos Respublikos odontologų rūmai Pasaulinės burnos sveikatos dienos proga išleido mokomąją knygelę apie vaikų dantis, kuri platinama nemokamai.

Kartu sukurta galimybė Odontologų rūmų svetainėje (www.odontologurumai.lt) užduoti klausimą apie vaikų burnos sveikatą, kur Odontologų rūmai, surinkę informaciją iš specialistų, pateiks atsakymus.

Apie knygelę

Knygelėje vaikų tėvai, globėjai supažindinami su svarbiausia informacija apie vaikų dantukus. Leidinyje aptariama nėščiųjų burnos ligų profilaktika, kuri svarbi ne tik būsimai mamai, bet ir jos kūdikiui, pateikiami patarimai, kaip išsaugoti sveikus skirtingo amžiaus grupių vaikų dantis, iki kokio amžiaus tėvai turi išvalyti vaikui dantis. Taip pat išsklaidomi mitai, ar vaikų dantų valymui naudoti pastą su flouru. Knygutėje supažindinama su vaikystėje neretai pasitaikančiomis dantų traumomis ir jų sukeliamais dantų pažeidimais. Tėvams pateikiamos aiškios rekomendacijos, ką daryti, kai įvyksta dantų trauma, nes savalaikis reagavimas yra labai svarbus, kuris gali padėti išvengti daugelio dantų trauminių pažeidimų komplikacijų, dėl kurių dažnai netenkama danties. Leidinyje taip pat paaiškinama, kaip palaikoma burnos higiena ortodontinio gydymo metu.

 

 
 
 
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.