Pasaulinės burnos sveikatos dienos minėjimas įvairiuose Lietuvos miestuose

 
Jau treti metai iš eilės Radviliškio PSPC odontologai kaip ir visas pasaulis švenčia Pasaulinę burnos sveikatos dieną. 
 
Nuo pat ryto skyrius pasipuošė šventės logotipais, šypsenėlėmis, gera nuotaika ir laukė lankytojų. Vėliavėles su šventės atributika, lankstinukus apie dantų priežiūrą dalinome mūsų kasdieniams mažiesiems lankytojams, bei pirmokams, kurie šios šventės proga, su mokytoja Regina Ješinskiene, atvyko iš Radviliškio Vaižganto progimnazijos. Už lankstinukus dėkojame tiekėjams ir rėmėjams. Šiais metais į šventę atvyko svečias — LSMU III kurso studentas odontologas Ernestas Dapkus, kuris padėjo odontologiniam kolektyvui atlikti dainą, kurią jis pats perkūrė ir padovanojo mums kaip himną prieš ketverius metus.
 
Taip pat buvo dalinamos knygelės tėveliams ,,Apie vaikų dantis“, kurios atvyko iš odontologų rūmų. Gyd. odontologė Zita Dapkuvienė ir stud. Ernestas Dapkus aplankė Radviliškio ligoninės vaikų, akušerijos ir ginekologijos skyrius, Radviliškio PSPC vaikų konsultacijos skyrių, vaistinę, kuriuose buvo supažindinama su šios dienos svarba, dalinami lankstinukai bei knygelės burnos priežiūros tematika.
 
Saulės užtemimas šiai šventei suteikė šarmo. Būkime sveiki ir gražūs, paslaugūs. Dalinkimės savo žiniomis su kitais. Juk sakoma: ,,Svarbiausia ne tai, koks šviestuvo dizainas, o tai kaip jis šviečia“.
 
Radviliškio PSPC odontologinio skyriaus vadovė
Gyd. odontologė Zita Dapkuvienė
 
 
 
Utenos kolegijos Medicinos fakulteto Burnos ir dantų priežiūros katedra
 
Kovo 20 diena - Pasaulinė burnos sveikatos diena, kurią Lietuva kartu su kitomis 75 pasaulio valstybėmis minėjo jau trečią kartą.
 
Utenos kolegijos Medicinos fakulteto Burnos ir dantų priežiūros katedra (vedėja Danguolė Šakalytė)  palaikė gražią Lietuvos burnos higienistų draugijos  iniciatyvą organizuoti socialinę akciją "Švęskime su sveika šypsena", skirtą šiai progai.
 
Kolegijos Burnos higienos ir Odontologinės priežiūros studijų programų studentai ir lektorė Virgina Rudėnienė Utenos prekybos centro „Aušra“  lankytojams patarė,  kaip pasirinkti  dantų pastą, šepetėlį, tarpdančių siūlą ar skalavimo tirpalą, pamokė, kaip valyti ir prižiūrėti dantis, kad kuo ilgiau visi galėtų džiaugtis gražia savo šypsena. 
Lektorė Asta Šulskienė ir burnos higienos trečio kurso studentė Viktorija Šliužaitė aplankė VšĮ Utenos ligoninės vaikų skyriaus mažuosius pacientus ir skaitė jiems paskaitėles apie burnos priežiūrą.
 
Kolegijos studentai dalyvavo ir Vilniuje vykdomojoje akcijoje. 
 
Utenos kolegijos informacija
 
Lietuvos Respublikos odontologų rūmų Kauno teritorinio skyriaus Pasaulinės burnos sveikatos dienos akimirkos
 
 
 
 
VšĮ Pasvalio pirminės asmens sveikatos priežiūros centras
 
  
Minint Pasaulinę Burnos Sveikatos dieną buvo pakviesti 5-6 m. vaikučiai iš Pasvalio vaikų darželio „Eglutė“ į VšĮ Pasvalio PASPC, odontologijos skyrių. Burnos higienistė Inga Dimšienė supažindino vaikus su odontologine kėde, paaiškino vaikams, kad nereikia bijoti gydyti dantukų. Taip pat vaikai buvo mokomi taisyklingos dantukų priežiūros. Vaikams buvo labai smalsu pamatyti, paliesti viską savo rankytėmis. 
   
 
Visiems pacientams, kovo 20 dieną atvykusiems pasitikrinti dantų profilaktiškai arba gydytis, buvo įteikti balionai. Profilaktiškai dantukus tikrino gyd.odontologai K. Račiukaitis, I. Cucėnienė, Ž. Ruseckaitė, M. Grybytė ir burnos higienistė I. Dimšienė.
 
Burnos higienistės Ingos Dimšienės informacija
Vš Į Pasvalio PASPC
 
 
 
Lietuvos Respublikos odontologų rūmų Panevėžio teritorinio skyriaus Pasaulinės burnos sveikatos dienos akimirkos
 
 
 
 
Kauno kolegijos Medicinos fakulteto Burnos sveikatos katedra
 
 Pasaulinės burnos sveikatos dienos tikslas – supažindinti visuomenę su burnos sveikatos reikšme bendrai sveikatai, nes sveiki dantys padeda palaikyti bendrą  sveikatą bei gerą savijautą.
 
Kauno kolegijos medicinos fakulteto burnos sveikatos katedros dėstytojai ir studentai 2015 m.  kovo  20 dieną  minėjo Pasaulinę burnos sveikatos dieną. Šiais metais ši diena buvo minima ypatingai, apjungiant kelias institucijas. Pirmą kartą katedros dėstytojos su studentais vyko į  Kauno miesto plaukimo centrą „Girstutis“, kur skaitė paskaitas treneriams, sportuojančių baseine vaikų tėveliams apie burnos sveikatą, vandenyje esančių cheminių elementų poveikį dantims, supažindino su burnos profilaktikos priemonėmis , dantų valymo būdais.
 
Tėveliai noriai dalyvavo diskusijose, domėjosi rekomenduojamomis priemonėmis.
 
Svarbu suprasti, kad burnos ir viso organizmo sveikata pirmiausia priklauso nuo pačių pacientų požiūrio bei pastangų.
Prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ jautėsi šventinė nuotaika, nes ir ten buvo minima pasaulinė burnos sveikatos diena. Katedros studentai kartu su dėstytojais demonstravo priemonių įvairovę ir padėjo kiekvienam priėjusiam  prekybos centro lankytojui pasirinkti jam tinkančią dantų pastą ar šepetėlį. Bendraudami studentai stengėsi  pabrėžti burnos sveikatos reikšmę bendrai žmogaus sveikatai.
 
Pagrindinė burnos ligų profilaktikos priemonė yra gera burnos higiena, siekiant užkirsti kelią apnašų sukeliamoms ligoms atsirasti. Taigi gera burnos higiena yra pagrindinis dantų karieso, o taip pat ir periodonto ligų profilaktikos metodas.

Daiva Mačiulienė
Burnos sveikatos katedros vedėja
Medicinos fakultetas
Kauno kolegija
 
 
 
 
 
Vilniaus miesto Vš.Į Karoliniškių poliklinikos odontologijos skyrius
 
Pasaulinė burnos sveikatos diena įnešė šventinę nuotaiką į Vilniaus miesto Vš.Į Karoliniškių poliklinikos odontologijos skyrių.
Skyrius pasipuošė vėliavėlių girlianda, balionais, vaikų piešiniais, o atvykę svečiai – Jeruzalės mokyklos 2B klasės mokiniai, kartu su mokytoja R. Palubinskiene, pasipuošė zuikučių šypsenomis.
 
Šventė prasidėjo nuotaikingu eilėraščiu, kuri meniškai padeklamavo 2B klasės mokinė Patricija. Šventės organizatorė gyd. odontologė R. Žvirdauskienė papasakojo vaikams, kokia svarbi yra burnos higiena bei nuolatinių dantų vagelių dengimas silantais. Visas silantavimo procesas, tarsi dailės pamokėlė, buvo parodytas ant muliažo. Vėliau vaikai žiūrėjo multiplikacinį filmuką apie dantų priežiūrą.
 
Baigiantis šventei – vaikai gavo dovanas ir balionus.
 
Dėkojame vyr. odontologo padėjėjai Valentinai Nikiforovai, ūkio sk. vedėjo pavaduotojai Agnei Barcytei, IT specialistui Romanui Lillianskiui ir ištikimiems „Colgate“ firmos atstovui Dianai Virviciutei už pagalba organizuojant šventę.
 
 
 
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.