Edukacinės pamokėlės "Sveiki dantukai"

 
Gegužės 4 – 15 d. mokykloje-darželyje vyko edukacinės pamokėlės ikimokyklinio, priešmokyklinio ugdymo grupių vaikams bei 1 klasės mokiniams apie dantukų priežiūrą. Vaikai su įstaigos visuomenės sveikatos priežiūros specialiste Vilija Kavaliauskiene ir auklėtojomis žiūrėjo mokomąjį animacinį filmuką „Bakteriukas ir ėduoniukas“, aptarė pagrindines dantų gedimo priežastis, įtvirtino žinias apie naudingą bei žalingą maistą dantukams, diskutavo, kaip taisyklingai prižiūrėti dantukus ir atliko interaktyvią užduotį „Linksmas dantukas“.
 
Naudodami dantų muliažą visi praktiškai mokėsi taisyklingai valyti dantukus. Į priešmokyklinukų pamokėlę buvo pakviesta Rapolo mama, kuri dirba odontologe. Ji plačiau papasakojo apie dantukų augimą nuo kūdikystės iki nuolatinių dantų, supažindino su odontologo darbo įrankiais ir patarė, kaip rūpintis dantukais, kad jie būtų sveiki ir jų nereikėtų gydyti.
 
Kiekvienas pamokėlėje dalyvavęs vaikas gavo „Dantukų ėduonies nugalėtojo“ diplomą ir dovanų, kurias mums padovanojo Lietuvos odontologų rūmai. Nuoširdžiai Jiems dėkojame.
 
Tik nuo mažens formuodami teisingus dantų priežiūros įpročius, išsaugosime gražius ir sveikus dantukus.
 
 
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.