Rūmų Panevėžio teritorinio skyriaus nariai susirinko į pirmąjį šių metų renginį

 
LR OR Panevėžio teritorinis skyrius  š. m. kovo 10 d.  organizavo  profesinio tobulinimo seminarą bei LR OR Panevėžio teritorinio skyriaus narių susirinkimą.
Lektorė Vida Valantinaitė "Pirmosios medicinos pagalbos" paskaitoje pirmiausiai atkreipė dėmesį, kad norint iškviesti greitąją medicinos pagalbą, kol kas dar galima skambinti iš fiksuotojo ryšio telefono numeriu 03 ir iš mobiliojo, renkant numerį 033. Tokiu atveju iš karto paskambinama į GMP dispečerinę, kurios darbuotojas mato adresą, iš kurio skambinama, todėl pagalbos galima sulaukti greičiau. Tuo tarpu 112 tinka tada, kai reikia iš karto kelių tarnybų pagalbos – GMP, policijos, gaisrinės. Lektorė priminė pradinio gaivinimo principus, pademonstravo pagalbos teikimo veiksmų metodiką, apžvelgė ūmias būkles, kurios gali pasitaikyti kasdieninėje veikloje, vardino požymius, kurie padeda nustatyti pakitimus, buvo akcentuojama, kokia pagalba turėtų būti teikiama. 
 
Lektoriai dantų technikė Margarita Daublytė ir gydytojas odontologas Šarūnas Čepas  pristatė paskaitą „BioHPP ir Crea.lign medžiagų panaudojimas dantų protezavime”. Paskaitos pradžioje lektoriai pristatė savo darbo pradžią, naudojant inovatyvias medžiagas, apžvelgė naudojimo indikacijas, akcentavo gerą šių medžiagų suderinamumą su burnos audiniais. Klausytojams buvo pristatyti klinikiniai atvejai, apžvelgtas darbo laboratorijoje protokolas, kurio laikymasis garantuoja gaminio kokybę. Gydytojas odontologas Š. Čepas pabrėžė tinkamo dantų preparavimo svarbą, pastebėjo, kad su šiomis medžiagomis patogu atstatyti defektus dantenų krašto lygyje, nebūna neigiamų dantenų reakcijų. Tai unikali medžiaga protezavimui ant implantų.  Paskaitoje buvo akcentuojama asmeninės ir profesionalios burnos higienos svarba. Atkreiptas dėmesys, kad šių medžiagų restauracijos namuose gali būti valomos tik minkštais dantų šepetėliais. Kabinete poliruojama guminiais polirais ir šepetėliais bei švelnia pasta, bet negalima naudoti sodasrovės profesionalios burnos higienos metu – svarbu nepašiurkštinti paviršius, kad nepradėtų kauptis apnašos, teigė lektoriai. 
 
Lektorius  gydytojas endodontologas Kastytis Bušauskas paskaitoje „Kokie iššūkiai laukia šiandienos endodontijoje? Įžvalgos, remiantis 20 metų klinikine patirtimi” apžvelgė gydytojų odontologų bei endodontologų santykį Lietuvoje bei Latvijoje. Lektorius atkreipė dėmesį, kad Lietuvoje sveikatos priežiūros specialistai vėlai integruojasi į darbo rinką, nes ilgai trunka studijos ir nėra galimybės dirbti studijuojant. Lektorius pristatė klinikinius atvejus ir pastebėjo, kad tradicinės technologijos, taikytos seniau, perkeltos į šiuolaikines, todėl gydymo efektyvumas tik gerėja. Taip pat atkreipė dėmesį, kad modernėjančios technologijos reikalauja didesnių kaštų, o laiko sąnaudos – didelės. Todėl išlieka klausimas, ar taikyti endodontinį gydymą ir išsaugoti dantį, ar pašalinti ir defektą atstatyti implantais.
 
LROR Odontologų licencijavimo komisijos narė Rima Adomaitienė  pristatė informaciją aktualiais odontologų licencijavimo klausimais bei atkreipė dėmesį į deklaracijų teikimą ir pasitaikančius trūkumus, priminė nuolatinio kvalifikacijos tobulinimo reikalavimus, teisėtą klinikinę praktiką įrodančių dokumentų, pažymų apie sveikatos būklę pateikimo reikalavimus. Lektorė priminė klausytojams, kaip reikėtų prisijungti prie LR OR narių portalo, susirasti informaciją apie kvalifikacijos tobulinimą, atsispausdinti deklaraciją. 
 
Seminaro metu įvyko LR OR Panevėžio teritorinio skyriaus narių susirinkimas, kuriame buvo išrinkti įgaliotiniai dalyvauti š. m. gegužės 25-26 d. Druskininkuose vyksiančiame LR OR narių įgaliotinių susirinkime ir konferencijoje. 
 
LR OR Panevėžio teritorinis skyrius
Skyriaus archyvo nuotraukoje - lektoriai dantų technikė Margarita Daublytė ir gydytojas odontologas Šarūnas Čepas, kurie skaitė paskaitą „BioHPP ir Crea.lign medžiagų panaudojimas dantų protezavime”.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.