• Į pradžią
  • Apie Rūmus
  • Naujienos
  • Pasaulinę burnos sveikatos dieną - Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Utenos aukštųjų mokyklų dėmesys mažiems ir dideliems visuomenės nariams

Pasaulinę burnos sveikatos dieną - Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Utenos aukštųjų mokyklų dėmesys mažiems ir dideliems visuomenės nariams

 
Pasaulio odontologų federacija (FDI) nuo 2014 metų kasmet kovo 20-ąją kviečia odontologų bendruomenę ir būsimuosius burnos priežiūros specialistus minėti Pasaulinę burnos sveikatos dieną ir atkreipti dėmesį į vaikų ir suaugusiųjų burnos sveikatos išsaugojimą. Šių metų dienos šūkis – „Ištark a-a-a: pagalvok apie burną, pagalvok apie sveikatą“. Todėl dalyviai buvo kviečiami kalbėti ne tik apie dantų priežiūrą, bet ir atkreipti dėmesį į burnos ir kūno sveikatos ryšį. 
Lietuvos burnos higienistų draugijos kviečiamos šią dieną minėjo visos burnos higienistus rengiančios aukštosios mokyklos.
Panevėžyje vyko atvirų durų diena Burnos priežiūros laboratorijoje, kurioje lankėsi vaikai iš Panevėžio m. Vilties progimnazijos, lopšelio darželio "Jūratė" bei Panevėžio raj. Pažagienių mokyklos darželio. Būsimieji burnos higienistai ne tik rūpinosi moksleivių ir darželinukų burnos higienos įgūdžiais, bet ir patys mokėsi naujų, su burnos sveikatos išsaugojimu susijusių dalykų – tobulino profesinę kvalifikaciją.
 
Kauno kolegijos Medicinos fakulteto Burnos sveikatos katedros dėstytojai, studentai, absolventai kovo 20 dieną išklausė pranešimus: apie burnos higienisto ir periodontologo komandinį darbą, ksilitolio svarbą odontologijoje, ultragarsinių skalerių įvairovę, probiotikų naudojimą dantų pastose. Studentai Kauno kolegijos bendruomenės narius susipažino su naujausiais burnos priežiūros produktais, konsultavo dėl dantų pastos ar tarpdančių valymo priemonių pasirinkimo.
 
Lietuvos sveikatos mokslų universitete Burnos priežiūros ir vaikų odontologijos klinikoje, Šiaulių valstybinės kolegijos Sveikatos priežiūros fakultete, Klaipėdos valstybinės kolegijos Burnos priežiūros ir mitybos katedroje vyko burnos priežiūros produktų pristatymai, visuomenės konsultavimai burnos priežiūros klausimais.
 
Utenos kolegijos Odontologijos kabineto šauni komanda: gydytoja odontologė Justina Pukaitė nemokamai tikrino burnos sveikatą miesto gyventojams, o burnos higienistė Viktorija Čepukienė su studentėmis, studijuojančiomis burnos higieną, teikė  profesionalius patarimus, kaip rūpintis burnos sveikata. Katedroje apsilankė Utenos miesto „Žiburio“ pradinės mokyklos pirmokai. Lektorė Virgina Rudėnienė su būsimaisiais odontologų padėjėjais juos mokė, kaip prižiūrėti dantukus, bei supažindino  su odontologine įranga ir instrumentais.
 
Visi atvykę dalyviai, kolegijų bendruomenių nariai buvo išlydėti su šypsenomis, skatinant būti atsakingais, besirūpinančiais savo burnos sveikata, kuri neatsiejama nuo viso organizmo sveikatos.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.