Konferencija Kaune „Sudėtingi atvejai gydytojo odontologo darbe“

Balandžio 28  dieną Odontologų rūmų Kauno teritorinis skyrius pakvietė kolegas į konferenciją tema „Sudėtingi atvejai gydytojo odontologo darbe“. Konferenciją pradėjusi lektorė doc.dr. Gaivilė Pileičikienė savo paskaitoje "Inovatyvūs sprendimai estetiniam plombavimui", iliustruotoje klinikiniais atvejais, parodė, kaip tobulėjant kompozitinėms restauracinėms medžiagoms, plečiasi estetinio plombavimo indikacijos ir galimybės.

Siekiant geriausio ir ilgalaikio rezultato, svarbu žinoti kompozitinių medžiagų ypatumus ir skirtumus, įvertinti  naudojamą medžiagą ir pritaikyti jos išskirtines savybes konkrečiai klinikinei situacijai. Lektorė pabrėžė, kad kompozitinės restauracijos sėkmė neįmanoma be efektyvių adhezijos ir poliravimo protokolų.
 
Paskaitoje  “Viršūninio ir kraštinio apydančių ligų tarpusavio ryšiai, diagnostika ir gydymo principai” lektorė dr. Greta Lodienė paaiškino, kaip glaudžiai tarpusavyje susiję yra danties pulpa, viršūninis ir kraštinis apydančiai. Pokyčiai ties šaknies viršūne gali išsivystyti tiek dėl endodontinės priežasties, tiek ir dėl periodontologinių ligų. Lektorė apibūdino endo- perio ryšio klasifikacijas, kurių gydymo plano sudarymui  yra svarbi diferencinė diagnostika. Pateiktuose klinikiniuose atvejuose matėme, kad  kai kurie dantys, esant apydančio patologijai turi būti gydomi ir endodontiškai ir periodontologiškai, kad būtų pasiektas gijimo rezultatas.
 
 
Dr.Valdas Vilkinis paskaitoje „Adhezinis restauracijų cementavimas, intraoralinės pataisos. Betarpiškas dentino sandarinimas“ pabrėžė, kad šiuo metu labai populiarėja įvairios bemetalės restauracijos - laminatės, užklotai, daliniai vainikėliai. Jie gaminami iš įvairių medžiagų. Tai ir stiklo keramika, cirkonio oksido keramika, ličio disilikato keramika. Šioms restauracijoms nepakanka tradicinio cementavimo, reikalingas daug sudėtingesnis adhezinis cementavimas. Paskaitoje žingsnis po žingsnio buvo aptarti klinikiniai šios procedūros etapai ir reikalingi  produktai.
 
M.m.dr. burnos, veido ir žandikaulių chirurgas Dainius Razukevičius paskaitoje  „Sąnario disfunkcija. Chirurgo pastebėjimai kasdieninėje  praktikoje. Kuo galime  padėti?“ apibūdino smilkininio apatinio žandikaulio sąnario anatomiją, pacientų nusiskundimus dėl šio sąnario disfunkcijos. Ligonių nusiskundimai būna labai įvairūs bei gydytojai, pas kuriuos kreipiasi šie ligoniai, būna labai įvairių sričių, kadangi klinikiniai simptomai prasideda nuo  skausmo sąnario srityje iki pusę galvos apimančių skausmų. Be anamnezės, klinikinio ištyrimo, dažnai reikalingi papildomi tyrimai. Morfologiniams smilkininio apatinio žandikaulio sąnario pakitimams nustatyti auksiniu standartu pasaulyje laikomas magnetinio rezonanso tyrimas, tačiau ir po šio tyrimo kartais reikalingi papildomi tyrimai. Smilkininio apatinio žandikaulio sąnario gydymas nėra vienos odontologinės krypties specialisto gydymas. Dažniausiai žmones, turinčius šio sąnario patologiją, gydo bendra odontologo-ortopedo,burnos, veido–žandikaulių chirurgo, ortodonto, bendros praktikos odontologo komanda, tačiau kartais diagnozės nustatymui ir optimalaus gydymo parinkimui pasitelkiami kitų medicinos sričių gydytojai.
 
LR Odontologų rūmų Kauno teritorinio skyriaus vardu dėkoju visiems lektoriams, pateikusiems aukšto lygio pranešimus, konferencijos rėmėjams ir visiems dalyvavusiems kolegoms.
LR Odontologų rūmų Kauno teritorinio skyriaus vadovė Ramunė Kiaunienė
 
 
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.