Aktualūs susitikimai Sveikatos apsaugos ministerijoje

 
Birželio 5 ir 7 dienomis Lietuvos Respublikos odontologų rūmų tarybos pirmininkas Alvydas Šeikus ir Rūmų teisininkė Jūratė Goštautienė dalyvavo aktualiuose susitikimuose Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM).
 
Birželio 5 dieną vykusio susitikimo metu kartu su SAM viceministre Lina Jaruševičiene ir Pacientų sveikatai padarytos žalos nustatymo komisijos atstovais buvo nagrinėti klausimai, susiję su pacientų pareiškimų ir prašymų nagrinėjimu, aptariant gegužės 25 dieną įsigaliojusio Bendrojo duomenų apsaugos reglamento taikymo aspektus.
SAM Pacientų sveikatai padarytos žalos nustatymo komisijos nariai pabrėžė, kad Odontologų rūmai – vienintelė medikų savivaldos organizacija, kuri padeda operatyviai išnagrinėti gaunamus pacientų pareiškimus ir prašymus. Susitikimo metu numatyta ir toliau konstruktyviai bendradarbiauti.
Birželio 7 dieną vykusio susitikimo metu kartu su SAM viceministre Lina Jaruševičiene ir Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos direktore Nora Ribokiene buvo svarstomi Odontologijos praktikos įstatymo klausimai. Buvo diskutuojama apie tai, kokiais atvejais būtų taikomi D ar G (sugriežtintas) licencijavimo modeliai.
Diskusijos metu buvo derintos pozicijos dėl modelių taikymo. Prieita bendros nuomonės, kad įstatymo projektą reikia parengti kuo greičiau ir pateikti jį Lietuvos Respublikos Seimo rudens sesijoje.
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.