Odontologų rūmai dalyvaus Medicinos normų rengime

Sveikatos apsaugos ministras pakeitė Medicinos normų rengimo reikalavimų aprašą, pagal jį į Medicinos normų rengimo procesą bus įtraukti Odontologų rūmai.

Pakeitimai įsigalios 2025 metų sausio 1 dieną.

„Džiaugiamės, kad Sveikatos apsaugos ministerija išgirdo mūsų argumentus ir suprato, kaip svarbu, kad šiame procese dalyvautų ir odontologų profesinė savivalda. Tad nuo 2025-ųjų mūsų ekspertinės įžvalgos bus vertinamos ne tik kaip patarimai, o turės realų svorį keičiant odontologų ir burnos priežiūros specialistų Medicinos normas“, – sako Odontologų rūmų vadovė prof. dr. Vilma Brukienė.

Pagal naujai įsigaliosiančią tvarką, Odontologų rūmai kasmet teiks apibendrintus siūlymus dėl odontologų ir burnos priežiūros specialistų medicinos normų peržiūrėjimo. Į darbo grupes bus įtraukiami du ar daugiau Odontologų rūmų atstovai. Taip pat nurodoma, kad darbo grupės, peržiūrinčios ir rengiančios odontologijos ir burnos priežiūros profesinės kompetencijos srities medicinos normos projektą, vadovu bus skiriamas Odontologų rūmų atstovas.

Susipažinti su ministro įsakymu galite čia: https://bit.ly/3TzHHDx

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.