Siūloma keisti dėstytojo atsakomybę už studento darbą

Seimo Sveikatos reikalų komitetas pritarė Vyriausybės išvadoms dėl Odontologijos praktikos ir burnos priežiūros praktikos įstatymo pataisoms. Pagal jas numatoma, kaip studento praktiką prižiūrinčiam specialistui būtų taikoma atsakomybė už studento padarytas klaidas.

Odontologų rūmų vadovė prof. dr. Vilma Brukienė Sveikatos reikalų komiteto posėdžio metu pasiūlė, kad dėstytojui tenkanti atsakomybė dėl praktiką atliekančio studento klaidos nebūtų griežtesnė nei savarankiškai dirbančiam gydytojui taikomos nuobaudos.

„Gydytojui, kuris pats gydo pacientus, nuobaudos yra skiriamos tada, kai jis tais pačiais einamaisiais metais padaro antrą klaidą, jei ją padaro. O dėstytojui, prižiūrinčiam studentą, nuobauda būtų skiriama jau po pirmojo karto tais metais. Tai tiesiog norėčiau, kad Sveikatos reikalų komiteto nariai pasvarstytų, ar tikrai reikia dėstytoją bausti anksčiau ir griežčiau nei gydytoją“, – pažymėjo V. Brukienė.

Sveikatos reikalų komiteto posėdžio metu komiteto pirmininkas tikino, kad ši pastaba bus apsvarstyta projekto priėmimo stadijoje.

Susipažinti su projektu galite čia: https://bit.ly/3Xzbspg

Peržiūrėti Sveikatos reikalų komiteto posėdį galite čia (nuo 6:11 min.): https://youtu.be/kA9nSGWeV8o?t=371

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.