2021 m. vasario 26 d. nuotolinio Tarybos posėdžio apžvalga

2021 m. vasario 26 d. Rūmų taryba susirinko į nuotolinį posėdį. Tai buvo antrasis Tarybos susitikimas 2021 metais.

Posėdžiui vadovavo Tarybos pirmininkė prof. dr. V. Brukienė, jame dalyvavo 26 asmenys: 20 Tarybos narių, Garbės teismo pirmininkas R. Abunevičius, Revizijos komisijos pirmininkas dr. G. Skirbutis, Vilniaus teritorinio skyriaus vadovė A. Gerliakienė, Šiaulių teritorinio skyriaus vadovė J. Zakarevičiūtė, atsakingoji sekretorė J. Baltūsienė, viešųjų ryšių specialistas M. Salys.

Posėdžio metu pasiūlyta atlikti porą Odontologų rūmų Statuto pataisų. Viena iš jų susijusi su metinės Rūmų pirmininko ataskaitos teikimu. Atkreiptas dėmesys, kad tokia ataskaita yra perteklinė, nes ji įeina į metinę Rūmų veiklos ataskaitą. Antroji Statuto pataisa apibrėžtų asocijuotus Rūmų narius. Tai yra siekis išplėsti odontologų bendruomenę ir apjungti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje gyvenančius ir / ar praktikuojančius odontologus ir burnos priežiūros specialistus. Taip pat pasiūlyta asmenimis, kurie nutraukia odontologinę praktiką ar išeina į pensiją, sudaryti galimybes likti asociacijoje asocijuoto nario teisėmis, nemokant Rūmų nario mokesčio. Taryba nutarė pritarti siūlomoms Statuto pataisoms ir teikti Statuto pakeitimo projektą tvirtinimui artimiausiame Visuotiniame Rūmų narių susirinkime.

Tarybos narys G. Janužis pristatė pasiūlymą bendradarbiauti su LR sveikatos apsaugos ministerija (SAM) dėl profesinės kvalifikacijos tobulinimo renginių odontologų bendruomenei, dėl to tiesioginę naudą pajustų Rūmų nariai. G. Janužis pasiūlė kreiptis į Sveikatos apsaugos ministeriją, kad Rūmų Odontologų ir burnos priežiūros specialistų švietimo komisija vėl galėtų registruoti neformaliojo švietimo renginius, skirtus odontologų bendruomenei. Taryba pritarė tokiam siūlymui, taip pat nutarė pagal posėdyje išdėstytas pastabas patvirtinti Odontologų ir burnos priežiūros specialistų švietimo komisijos nuostatus.

Susipažinusi su pateiktomis Rūmų teritorinių skyrių veiklos ataskaitomis už 2020 metus, Taryba nutarė jas patvirtinti.

Vėliau svarstytas klausimas dėl gydymo procedūrų aprašų sudarymo. Atkreiptas dėmesys, kad tokie aprašai turi būti pildomi prie pacientų sutikimo formų, kad pacientas galėtų tinkamai susipažinti su informacija. Tačiau įstaigoms kyla keblumų, nes ne visos pajėgia užtikrinti, kad sutikimo formoje būtų suteikiama pilna informacija. Atsižvelgiant į tai, manytina, kad reikia paruošti atitinkamą informaciją ir aprašymus apie kiekvieną procedūrą.

Įvertinusi problemą, Taryba nusprendė įpareigoti Tarybos pirmininko pavaduotoją R. Kiaunienę ir Tarybos narę E. Guzaitienę pradėti ruošti gydymo procedūrų aprašus, t.y. rengti jų turinį kaip pradinį bazinį dokumentą, kuris vėliau bus peržiūrėtas ir papildytas kitų odontologijos specialistų.

Galiausiai Taryba nusprendė į Rūmų narių sąrašą įrašyti 29 naujus narius ir 123 odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigas.

Kitas Tarybos posėdis numatomas 2021 m. kovo 26 d.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.