Ilgai laukta programa: racionalus antimikrobinių vaistinių preparatų skyrimas ir vartojimas

Ne kartą sulaukę prašymų, LR odontologų rūmai skelbia puikią žinią: gegužės 10-12 dienomis vyks ilgai lauktas trijų paskaitų nepertraukiamas ciklas „Racionalus antimikrobinių vaistinių preparatų skyrimas ir vartojimas“.

Kodėl ši tema yra svarbi? Antibiotikų vartojimas sumažino mirtingumą nuo infekcinių ligų, tačiau didėjant vartojimui, dar prieš pusę amžiaus išaugo ir bakterijų atsparumo penicilinui problema.

Odontologijoje antibiotikai naudojami pakankamai dažnai, todėl tinkamo antibiotikų vartojimo samprata šios srities specialistams itin svarbi. Šios tobulinimo programos paskirtis – supažindinti odontologus su tinkamo antibiotikų naudojimo principais, tikslas – sumažinti netinkamai naudojamų plataus veikimo spektro antibiotikų naudojimą odontologijoje.

Be to, pagal nauji reglamentai numato, kad sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų profesinės kvalifikacijos tobulinimo ir jo finansavimo tvarkos priede nurodyti specialistai nuo 2022 m. gegužės 1 d., teikdami licencijavimo dokumentus, kartu su kitais profesinės kvalifikacijos tobulinimą sveikatos apsaugos ministro nustatyta tvarka patvirtinančiais dokumentais privalės pateikti ir programos „Racionalaus antimikrobinių vaistinių preparatų skyrimas ir vartojimas“ pažymėjimą.

Todėl tokią programą parengę ir registravę Rūmai kviečia gydytojus odontologus ir gydytojus odontologus specialistus dalyvauti nuotolinėje konferencijoje.

3 dienas trunkanti (nepertraukiama) programa:

2021.05.10 | 18:00-19:30

Racionalaus antimikrobinių vaistinių preparatų skyrimas ir vartojimas vaikams. Doc. dr. Sigita Burokienė.

2021.05.11 | 18:00-19:30

Racionalaus antimikrobinių vaistinių preparatų skyrimas ir vartojimas suaugusiesiems. Doc. dr. Gediminas Urbonas.

2021.05.12 | 18:00-19:30

Racionalaus antimikrobinių vaistinių preparatų skyrimas ir vartojimas odontologijoje. Doc. dr. Rasmutė Manelienė.

Trijų dienų kursą išklausę dalyviai turės atlikti testą, po kurio gaus pažymėjimus ir 6 tobulinimo valandas.

Kursų kainos ir registracija: https://bit.ly/3ddDGzJ

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.