Odontologų rūmų atstovai susitiko su FNTT

LR odontologų rūmai, reaguodami į šią savaitę paskelbtą tyrimą dėl odontologinių prekių naudojimo ir platinimo, iš karto kreipėsi į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą (FNTT).

Balandžio 29-ąją įvyko susitikimas su Odontologų rūmų atstovais. Šio susitikimo metu buvo aptarta bendra FNTT praktika įvairiuose šalies ūkio sektoriuose, nagrinėjama spaudoje pasirodžiusi informacija bei diskutuojama dėl galimų prevencijos veiksmų.

Susitikime kalbėta, kad kovoje su šešėliu ne tik odontologijos sektoriui skiriama daugiau dėmesio, prie rizikingų priskiriama daugiau sektorių. Susitikime buvo aptarta viešai pasirodžiusi informacija dėl FNTT atliekamų ikiteisminių tyrimų, kuriuose dėmesys nukreiptas į dvi didmeninės prekybos įmones bei kelių dešimčių odontologijos kabinetų veiklą.

FNTT kartu su kitomis atsakingomis institucijomis dažnai atlieka patikrinimus įmonėse, tarp jų ir odontologinės pagalbos (priežiūros) įstaigose. Odontologų rūmų atstovai išgirdo, kad sektoriuje yra nemaža dalis įmonių, nesulaukiančių tikrintojų priekaištų ir savo veiklą vykdančių tinkamai.

Susitikimo pabaigoje buvo sutarta dėl Odontologų rūmų bei FNTT bendradarbiavimo stiprinimo ir išplėtimo, šešėlio prevencijos veiksmų gerinimo, odontologinės bendruomenės narių papildomo švietimo.

Odontologų rūmai primena, kad jie visada pasisakė už skaidrią odontologijos ir visos sveikatos sistemos veiklą, ne kartą teikė siūlymus dėl šešėlio mažinimo odontologijos srityje ir toliau nepertraukiamai dirba su galimų pažeidimų prevencija šiame sektoriuje.

„Bendraujame su Sveikatos apsaugos ministerija, Sveikatos reikalų komitetu, Finansų ministerija, Valstybine mokesčių inspekcija, Ligonių kasa. Štai, pavyzdžiui, VMI pas mus nuolat dalyvauja susitikimuose su bendruomene, įvairiuose renginiuose skaito paskaitas, mes konsultuojamės neaiškiais klausimais su VMI, jie konsultuojasi su mumis. Dabar intensyviai bendradarbiausime ir su FNTT“, – sako Odontologų rūmų tarybos pirmininkė prof. dr. Vilma Brukienė.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.