• Į pradžią
  • Apie Rūmus
  • Naujienos
  • 2021 metų burnos higienistė Ernesta Kučinskienė: apie įvertinimą, švietėjišką veiklą Alytuje ir svarbą esant Odontologų rūmų bendruomenės dalimi

2021 metų burnos higienistė Ernesta Kučinskienė: apie įvertinimą, švietėjišką veiklą Alytuje ir svarbą esant Odontologų rūmų bendruomenės dalimi

Šiemet vykusioje Tarptautinės odontologų – šv. Apolonijos dienos minėjimo šventėje burnos higienistė Ernesta Kučinskienė tapo 2021 metų Burnos higienisto nominacijos laureate. Ernesta papasakojo ne tik tai, ką jai reiškia toks įvertinimas, bet ir svarba esant Odontologų rūmų bendruomenės dalimi bei švietėjiška veikla gimtajame Alytuje.

Po studijų į Alytaus miestą sugrįžusi burnos higienistė su pacientais dirba ne tik odontologiniame kabinete. Jau ne vienerius metus ji užsiima ir „užklasine“ veikla – veda edukacines paskaitas apie burnos priežiūrą ir sveikatą. Mergina pasakoja, kad idėja tai daryti kilo pamačius, kad Alytuje tokių paskaitų tiesiog nebuvo.

„Alytui to labai trūko. Džiaugiuosi, kad mano kolektyvas mane palaikė, o darbdaviai suteikė visas galimybes šviesti visuomenę. Atradau save ne tik kaip burnos higienistę, bet ir kaip lektorę. Man ši veikla labai įdomi ir tokia pat svarbi, kaip darbas su pacientu.

Pirmiausia pamačiau, kad tokia veikla apskritai nevykdoma – Alytaus gyventojų švietimas apie burnos ir dantų priežiūrą. Vykdomos visokios prevencinės paskaitos, bet nieko apie dantis. Tad nuvykau į Visuomenės sveikatos biurą ir tiesiog pasisiūliau vesti tokias paskaitas. Pirmos mano paskaitos buvo suaugusiems gyventojams. Vėliau mane pradėjo kviesti į Alytaus mokyklas, kad vesčiau paskaitas vaikučiams. Vėliau buvau pakviesta ir į Alytaus rajoną. Šviečiu ne tik vaikus, bet ir suaugusiuosius, taip pat sveikatos priežiūros specialistus“, – sako Ernesta.

Ji pasakoja, kad vaikai aktyviai domisi burnos sveikata ir teigiamai priima jiems pateikiamą informaciją.

„Man smagu su jais bendrauti. Su jais jaučiuosi laisvai, jie – taip pat. Jie atsipalaiduoja, jaučiasi drąsiai, užduoda klausimų, kartais pasidalina savo patirtimi, ką jaučia odontologijos klinikose. Jie tikrai labai atviri, todėl ir smagu su jais dirbti“, – sako burnos higienistė.

Apie būtinybę rūpintis savo burnos sveikata mums kasmet primena Pasaulinė burnos sveikatos diena, kurią minime kovo 20 dieną.

2021 metų Burnos higieniste tapusi Ernesta pasakoja, kad toks įvertinimas jai labai svarbus.

„Pirmoji žinia apie Burnos higienisto nominaciją buvo tikrai labai netikėta. Kol atėjo apdovanojimai, su šia žinia apsipratau. Buvo jaudinanti ceremonija. Esu be galo laiminga ir dėkinga, man tai daug reiškia. Visiems sakau, kad tai yra ne vienerių metų, o viso dešimtmečio įvertinimas. Dar geriau supratau, kad pasirinkau prasmingą specialybę, atlieku prasmingą veiklą. Didžiuojuosi tuo.

Manau, kad tai yra labai didelė stiprybė šviesti visuomenę ir palaikyti tuos specialistus, kurie tai daro. Svarbu ne tik pačiai jausti, kad darau gerą darbą, bet ir kai kolegos bei bendruomenės nariai supranta ir palaiko. Tai svarbi mūsų darbo dalis“, – įsitikinusi Ernesta.

Ji jau dešimt metų yra Odontologų rūmų narė. Ernesta pabrėžia, kad jai ypač svarbu, kad Rūmai vienija ne tik gydytojus odontologus, bet visus burnos priežiūros specialistus.

„Tai – didelė ir tvirta bendruomenė, kuri rūpinasi kvalifikacijos kėlimu, tobulinimosi kursais, medicinos kultūra ir pacientų švietimu. Man daug reiškia būti tokios bendruomenės dalimi, kuri yra stipri, vieninga ir tvirta.

Mes ne tik vieni kitiems padedame, bet ir kartu džiaugiamės, palaikome vieni kitus. Tokia ir turi būti bendruomenė. Be menkiausios abejonės rekomenduoju ir kitiems tapti Odontologų rūmų nariais.

Žinau tokių žmonių, kurie laikinai nebuvo šios bendruomenės dalimi, jie patys pasakoja, kaip jiems pasidarė sudėtinga, nes nežinojo, kiek surinko kvalifikacijos kėlimo valandų, kada pasibaigia ir kada reikia pratęsti licenciją. Taip susidaro daug keblumų. Odontologų rūmuose viskas labai aišku: kiekvienas narys tokius dalykus gali bet kada lengvai pasitikrinti. Taip pat yra priminimai apie tobulinimosi renginius, kvietimai į juos. Nesant bendruomenės nariu yra daug sudėtingiau, bereikalingai save apsikrauni“, – įsitikinusi Ernesta.

Jeigu norite ir Jūs būti Odontologų rūmų bendruomenės dalimi, pratęsti narystę galite iki kovo 31 dienos. Daugiau informacijos apie tai: https://bit.ly/3uuH5ka

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.