Nesudarius sutarties dėl E.sveikatos iki rugsėjo 1-osios licencijos nebus iškart sustabdytos

Iki šių metų rugsėjo 1 dienos odontologinės priežiūros įstaigoms privaloma pasirašyti sutartį su Registrų centru dėl naudojimosi ir duomenų teikimo į E.sveikatą. Nesudarius sutarties pagal įstatymą žadama stabdyti įstaigų licencijas, tačiau iš tiesų tokioms įstaigoms bus suteikiama papildomo laiko sutarčiai pasirašyti.

Akreditavimo tarnybai nustačius neatitiktį / trūkumą dėl sutarties su Registrų centru, įstaiga turės papildomas 30 dienų pašalinti trūkumą.

Viešojoje erdvėje jau buvo skelbta, kad Odontologų rūmai dėl numatytų sankcijų ieško teisinių sprendimų, tačiau primename, kad šiuo metu įstatymas nėra atšauktas, todėl jį reikia vykdyti.

Susipažinti su Sveikatos priežiūros įstaigų įstatymo pakeitimas, kurie įsigalios nuo rugsėjo 1-osios, galite čia: https://bit.ly/3Aj6vFe

Prašome nelaukti paskutinės dienos ir kreiptis į Registrų centrą jau dabar tel. 8 5 236 4577 arba el. paštu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Dalyvavusiems Odontologų rūmų rengtuose mokymuose, prašome darkart peržiūrėti įrašą, atsiųstą el. paštu. Įrašas taip pat saugomas LR Odontologų rūmų narių grupėje feisbuke.

Taip pat galima susipažinti su  Registrų centro parengtomis instrukcijomis dėl sutarties pasirašymo (https://www.esveikata.lt/naujiemsNaudotojams), bei mokomąja medžiaga, kaip kurti ESPBI dokumentus (ambulatorinio apsilankymo aprašymas, siuntimas, receptas ir pan.): https://www.esveikata.lt/videoSpecialistams  

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.