Reikalavimai darbui su pasiskolintu rentgeno aparatu

Radiacinės saugos centras informuoja, kad pastaruoju metu padažnėjo atvejų, kai odontologine praktika besiverčiančios įmonės, išsinuomavusios rentgeno aparatą iš kitos odontologine praktika besiverčiančios įmonės, apie tai nepraneša Radiacinės saugos centrui ir dirba neįteisinę tokios veiklos.

Vykdyti veiklą su rentgeno aparatu, nuomojamu iš kitos įmonės, galima tik įteisinus veiklą su jonizuojančiosios spinduliuotės šaltiniais Radiacinės saugos įstatymo 12 straipsnio 1 dalyje ir Veiklos su jonizuojančiosios spinduliuotės šaltiniais įteisinimo taisyklėse, patvirtintose Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2018 m. rugsėjo 12 d. nutarimu Nr. 918 „Dėl Lietuvos Respublikos radiacinės saugos įstatymo įgyvendinimo“ nustatyta tvarka.

Veiklos vykdymas su išsinuomuotu aparatu, neįteisinus veiklos teisės aktuose nustatyta tvarka, užtraukia baudą nuo 390 eurų iki 1100 eurų, vadovaujantis Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 127 straipsniu.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.