Prof. dr. V. Brukienė. Kodėl reikalinga diskusija apie burnos sveikatos priežiūros paslaugas ir jų finansavimą

Spalio 28 dieną Vilniuje vyks tarptautinė Baltijos regiono šalių apskritojo stalo konferencija „Burnos sveikatos priežiūros paslaugos ir jų finansavimas“. Prieš šią diskusiją mintimis pasidalijo Odontologų rūmų pirmininkė prof. dr. Vilma Brukienė.

„Lietuva yra viena paskutiniųjų šalių Europoje, deklaruojančių nemokamą odontologinę priežiūrą. Tačiau ar iš tiesų tai yra gera sistema, kai visų mokesčių mokėtojų pinigais naudojasi tik nedidelė dalis visuomenės. Ar iš tiesų yra gerai tas pleištas tarp valstybinės ir privačios medicinos, kai turėtų būti sudaromos vienodos sąlygos abiem pusėms. Žmogus, pasirinkęs gydytis savo dantis privačioje praktikoje, turi turėti galimybę ir teisę pasinaudoti savo pinigais, sumokėtais į valstybės biudžetą. 

Valstybė šiandien moka lietuviams už dantų nepriežiūrą. Milijonai skiriami dantų protezavimui, o burnos ligų profilaktikai – tik centai. O perskirstę tinkamai šiuos pinigus galėtume užtikrinti aukštos kokybės dantų priežiūrą vaikams, negalią turintiems žmonėms, kitoms socialiai remtinoms grupėms. 

Odontologų rūmams rūpi šios problemos, todėl pirmą kartą Lietuvoje įvyks tokio masto tarptautinė diskusija, į kurią atvyks Europos odontologų tarybos pirmininkas, mūsų kolegos iš Vokietijos, Danijos, Lenkijos, Estijos ir Latvijos. Jie pristatys savo šalių odontologinės priežiūros finansavimo modelius, diskutuosime apie jų privalumus ir trūkumus. 

Jeigu ir jums rūpi šie klausimai, kviečiu jus spalio 28 dieną tiesiogiai stebėti šią diskusiją“, – sako prof. dr. V. Brukienė.

Šio komentaro vaizdo įrašas: https://bit.ly/3CASeFf 

Tarptautinė konferencija vyks spalio 28 dieną nuo 9 val. Ji bus transliuojama visose Odontologų rūmų platformose.

Feisbuko renginys: https://www.facebook.com/events/673220007338962

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.