Susitikime su Lietuvos metrologijos inspekcija aptarti matavimo priemonių su metrologine patikra naudojimo reikalavimai

Spalio 21 dieną LR Odontologų rūmų atstovė susitiko su Lietuvos metrologijos inspekcijos Rytų regiono skyriaus vyresniuoju patarėju Irmantu Vasiliausku ir vyriausiąja specialiste Nijole Vanagiene ir aptarė odontologinėse įmonėse naudojamų matavimo priemonių su metrologine patikra naudojimo reikalavimus.

Konstruktyvaus pokalbio metu Lietuvos metrologijos inspekcijos atstovai pasidalino patirtimi, atliekant patikras odontologinės priežiūros įmonėse / įstaigose.

Primename, kad patikrų metu yra tikrinama, ar atlikta stiklinių termometrų, naudojamų šaldytuvuose, šaldikliuose, kuriuose užšaldomos medicininės atliekos, metrologinė patikra. Ji turi būti atlikta kas 5 metus.

Odontologinės priežiūros įstaigoje yra neprivalomi kūno temperatūros bei neinvaziniai kraujospūdžio matavimo prietaisai, bet jeigu jie naudojami – jiems metrologinė patikra taip pat privalo būti atlikta.

Džiaugiamės, kad Lietuvos metrologijos inspekcija yra pasirengusi teikti įvairiapusę metodinę pagalbą, konsultuoti mūsų narius aktualiais klausimais.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.