Sveikatos apsaugos ministerijai ir Ligonių kasai – prašymas dėl paciento sveikatai padarytos žalos įmokų

Odontologų rūmai kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją ir Valstybinę ligonių kasą su prašymu dėl sausį įsigaliosiančio Pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo (PTŽSA) įstatymo įgyvendinimo, numatant galimybę užskaityti susidariusias odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigų permokas ateinantiems metams.

Kitąmet įsigaliosiantis PTŽSA įstatymas ir jo įgyvendinimas kelia klausimų dėl teisingumo principo įgyvendinimo, nes nepanaikina dvigubai apskaitytų pajamų už medicinos priemonių ir (ar) jų dalių gamybą ir (arba) jų pritaikymą.

Tai reiškia, kad visos odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigų gautos sąskaitos iš dantų technikų laboratorijų, kurios gamino joms medicinos priemones (taip pat ir dantų protezus), buvo įtrauktos į metines pajamas du kartus.

Valstybinė ligonių kasa, perskaičiavus praėjusių (2020 ir 2021 m.) metų lėšas, galėtų apskaityti susidariusias įmokų permokas bei užskaityti susidariusias odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigų permokas ateinantiems 2022 metams.

Susipažinti su Rūmų raštu galite čia: https://bit.ly/3uyVX2k

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.