Profilaktikos renginys Panevėžyje

 
Panevėžio Rožyno progimnazijos trečių klasių mokiniai (40 vaikų) 2015 m. vasario 25 ir kovo 25 dienomis lankėsi Panevėžio kolegijoje Burnos priežiūros laboratorijoje.
Susitikimo tikslas – mokyti vaikus dantų priežiūros, supažindinti su odontologijos kabineto aplinka.
 
Vaikams užsiėmimus vedė Panevėžio kolegijos lektorė Rima Adomaitienė ir Burnos hihgienos studijų programos III ir I kurso studentai. 
 
Pirmiausiai vaikai buvo supažindinti su odontologijos kabineto įranga. Susitikimo metu mokiniams buvo papasakota, kad odontologijos kabinetuose dirba ne tik gydytojai odontologai, bet ir gydytojo odontologo padėjėjai, burnos higienistai.
 
Toliau pokalbio metu aptarta dantų ir burnos sveikatos svarba, išsiaiškintos priežastys, dėl kurių netenkama dantų, akcentuota sveika mityba. Vaikai buvo mokomi teisingai išsivalyti dantis.
 
Susitikimo pabaigoje vaikams buvo įteikti „Dantų ėduonies nugalėtojų“ diplomai (bei kita dalomoji medžiaga) ir burnos priežiūros priemonės – dantų šepetėliai, pasta ir burnos skalavimo skystis.
 
Vaikai be galo džiaugėsi jiems skirtomis Odontologų rūmų dovanomis, o burnos higienos studijų programos studentai – galimybe tobulinti bendravimo su skirtingo amžiaus pacientais įgūdžius.
 
Dėkojame Rūmų Tarybos narei Rimai Adomaitienei.
 
Renginio akimirkos
 
 
 
 
 
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.