Dėl „Dantų protezavimo paslaugų išlaidų kompensavimo iš PSDF biudžeto tvarkos aprašo“ pakeitimų

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministras 2020 m. lapkričio 6 d. įsakymu Nr. V-2541 pakeitė „Dantų protezavimo paslaugų išlaidų kompensavimo iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto tvarkos aprašą“ ir išdėstė jį nauja redakcija. Įsakymas įsigalioja nuo 2021 m. sausio 1 d.

Rūmams kelia nerimą tai, kad dėl naujai apibrėžtų Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis kompensuojamų dantų protezavimo paslaugų teikimo sąlygų ir gavimo tvarkos gali išaugti pacientų, norinčių gauti PSDF biudžeto lėšomis kompensuojamų paslaugų, eilė bei sumažėti paslaugų prieinamumas.

Dėl to Rūmai kreipėsi į Valstybinę ligonių kasą prie Sveikatos apsaugos ministerijos ir paprašė pateikti tokią informaciją:

  • kiek iš viso 2020 m. buvo suteikta pacientams dantų protezavimo paslaugų, kompensuojamų PSDF biudžeto lėšomis, kiek PSDF biudžeto lėšų buvo panaudota šioms paslaugoms kompensuoti nurodytu laikotarpiu;
  • koks yra pacientų skaičius, kuriems 2020 m. buvo suteiktos dantų protezavimo paslaugos, kompensuojamos PSDF biudžeto lėšomis, kai pacientai sulaukė eilės šias paslaugas gauti; kiek PSDF biudžeto lėšų buvo panaudota šioms paslaugoms kompensuoti nurodytu laikotarpiu;
  • koks yra pacientų skaičius, kuriems 2020 m. buvo suteiktos dantų protezavimo paslaugos, kompensuojamos PSDF biudžeto lėšomis, už kurias pacientai susimokėjo patys; kiek PSDF biudžeto lėšų buvo panaudota šioms paslaugoms kompensuoti nurodytu laikotarpiu;
  • kiek odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigų yra sudariusios sutartis su teritorinėmis ligonių kasomis dėl dantų protezavimo paslaugų.

Rūmai įsitikinę, kad ši informacija padės įvertinti realią situaciją, koks yra paslaugų poreikis ir pasiūla bei, esant rizikai dėl pacientų eilės augimo, pateikti rekomendacijas Sveikatos apsaugos ministerijai, kaip patobulinti „Dantų protezavimo paslaugų išlaidų kompensavimo iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto tvarkos aprašą“.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.