COVID-19 valdymas: kaip užtikrinti saugą darbo vietoje ir ką daryti užfiksavus galimus pažeidimus

Sudėtingos epidemiologinės situacijos metu Rūmai sulaukia vis daugiau narių kreipimųsi dėl COVID-19 infekcijos valdymo darbo vietose ir saugaus darbo užtikrinimo. Primename rekomendacijas, skirtas tiek darbuotojams, tiek darbdaviams.

  • Rūmų jau skelbtos rekomendacijos, kaip valdyti COVID-19 infekciją darbo vietoje: SKAITYTI.
  • Rekomendacijos darbdaviams, kaip apsaugoti riziką susirgti COVID-19 patiriančius asmenis darbo metu: SKAITYTI. Informacija iš vdi.lt.
  • Rekomendacijos medicinos darbuotojams, saugos ir sveikatos reikalavimai bei užtikrinimo garantijos, darbdavių atsakomybė: SKAITYTI. Informacija iš vdi.lt.

Jei asmens sveikatos priežiūros įstaigos darbuotojas turi pagrindo manyti, kad darbdavio organizuotos kolektyvinės ar/ir išduotos asmeninės apsaugos priemonės asmeninės apsaugos priemonės neužtikrina darbuotojų saugos ir sveikatos, ir bus pakenkta jo sveikatai, turi nedelsiant informuoti savo tiesioginį ir/ar padalinio vadovą.

Jeigu Įstaigos įgalioti asmenys nesiima veiksmų pažeidimams pašalinti ir užtikrinti, kad būtų garantuota darbuotojų sauga ir sveikata arba nesustabdo darbų, patariama kreiptis į Lietuvos Respublikos valstybinės darbo inspekcijos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos teritorinį skyrių (VDI).

VDI teritorinių skyrių kontaktai:

VDI Kauno teritorinis skyrius: el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., tel. (8 37) 33 85 06.

VDI Klaipėdos teritorinis skyrius: el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., tel. (8 46) 49 50 64.

VDI Panevėžio teritorinis skyrius: el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., tel. (8 45) 43 01 95.

VDI Šiaulių teritorinis skyrius: el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., tel. (8 41) 52 46 35.

VDI Vilniaus teritorinis skyrius: el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., tel. (8 5) 210 4721.

VDI patikino Rūmus, kad atliekant Įstaigos patikrinimą, apie galimus pažeidimus pranešusio asmens tapatybė nėra atskleidžiama.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.