Šiauliuose apdovanoti nusipelnę Odontologų rūmų bendruomenės nariai

Šiauliuose paminėta Tarptautinė odontologų – šv. Apolonijos diena. Šventės metu apdovanoti ir nusipelnę Odontologų rūmų bendruomenės nariai.

Į Saulės miestą susirinkusiems kolegoms Odontologų rūmų Tarybos pirmininkė prof. dr.  Vilma Brukienė linkėjo sveikatos ir taikos.

„2023 metų pabaiga buvo išskirtinai dosni Odontologų rūmams. Taip, kaip 2023 m. gruodį titaniškų mūsų kolegų pastangų dėka savivalda buvo suteikta odontologų bendruomenei, lygiai po 20 metų, 2023 m. gruodį, istorinė klaida buvo ištaisyta ir savivalda odontologams sugrąžinta. Už tai pirmiausia noriu padėkoti jums, mieli bendruomenės nariai. Vien už tai, kad jūs mintimis, žodžiais ir darbais šiuos ilgus metus buvote su mumis.

Na, o šios šventinės dienos proga aš norėčiau paprašyti šv. Apolonijos mūsų bendruomenei tik dviejų dalykų – sveikatos ir taikos, nes visa kita pasidarysime patys. Su švente!“, – sakė V. Brukienė.

Garbingiausia – šv. Apolonijos – statulėlė atiteko gydytojai odontologei Erminijai Guzaitienei. Ji 1980 metais baigė tuometinį  Kauno Medicinos institutą ir atvyko į Šiaulių stomatologijos polikliniką,  kur pradėjo savo odontoligijos kelią. Gydytoja iš karto tapo mėgiama ir vertinama pacientų, sėkmingai įsiliejo į kolegų gretas,  pelnė jų pasitikėjimą bei buvo įvertinta. 1994 metais pradėjo dirbti Šiaulių stomatologijos poliklinikos  skyriaus vedėja, o nuo 1996 metų dirba privačioje praktikoje. Gydytoja aktyviai dalyvauja visuomeniniame veikloje. Šiaulių krašto bendruomenė nuo 2004 metų  ne kartą išreiškė pasitikėjimą, rinkdama E. Guzaitienę į Odontologų rūmų Tarybą. Gydytoja aktyviai dalyvavo kuriant Odontologų rūmus, taip pat ne vienerius metus yra Lietuvos odontologų atstovė Europos odontologų taryboje.

„Ši šv. Apolonijos statulėlė yra mūsų visų tvirtybės simbolis. Ji, kaip ir mes, tokia tvirta ir nepalaužiama. Ačiū kolegoms už pasitikėjimą, Šiauliuose sutikau tiek daug gerų žmonių, kurie tapo mano šeima. Visiems noriu palinkėti taikos, stiprybės, meilės ir sveikatos“, – atsiimdama apdovanojimą sakė E. Guzaitienė.

Burnos higienisto nominacijos laureate tapo Jovita Pranauskienė. Burnos higieniste ji dirba 15 metų. Ji yra labai atsakinga, kruopšti, kokybiškai atlieka tiesiogines pareigas, yra vertinama pacientų ir mylima kolegų. Jovita yra ypač aktyvi visuomenės švietime – kasmetinė savanoriška veikla pasaulinės burnos sveikatos renginiuose, Panevėžio bendruomeniniuose vaikų globos namuose, savanorystė Odontologų rūmų burnos ligų profilaktikos programoje „Negalią turinčių vaikų burnos sveikatos gerinimo programa“.

Dantų techniko nominacija atiteko Margaritai Daublytei. Ji turi jau du dešimtmečius patirties dirbant dantų technike, o nuo 2016 metų dirba su studentais Kauno kolegijoje, dėsto implantologijos pagrindus. Ji taip pat moko kolegas tiek Lietuvoje, tiek užsienio šalys, dalyvauja atliekant mokslinius tyrimus, taip pat naujų produktų kūrime bei jų testavime.

Gydytojo odontologo padėjėjo nominacija buvo skirta Renatai Enzelienei. Kolegos Renatą vertina kaip puikią savo srities specialistę, nuolat keliančią savo profesinę kompetenciją ne tik profesinėje srityje, bet ir įgyjant papildomų kompetencijų, padedančių jai puikiai atlikti savo pareigas bei organizuoti kolegų darbą. Būsimiesiems burnos higienistams ir odontologo padėjėjams Renata dėsto odontologinės radiologijos pagrindus, yra odontologų padėjėjų praktikų vadovė, rengia praktikos aprašus, dalyvauja ruošiant studentų kvalifikacinių egzaminų užduotis, yra studentų kursinių ir baigiamųjų darbų vadovė.

Taip pat įteikti Odontologų rūmų padėkos raštai nusipelniusiems bendruomenės nariams: dantų technikei Jurgitai Alilionienei, gydytojo odontologo padėjėjai Irenai Bražionienei, gydytojai odontologei Linai Degutienei, gydytojo odontologo padėjėjai Astai Gakienei, burnos higienistei Gintarei Grūpienei, gydytojai odontologei Vytei Gerdžiūnaitei, gydytojai periodontologei Sigutei Ilgauskienei, gydytojo odontologo padėjėjai, burnos higienistei Indrei Jonauskaitei, gydytojo odontologo padėjėjai Rūtai Jurevičienei, burnos higienistei Miglei Lebednykaitei, burnos higienistei Justei Meištenytei, burnos higienistei Indrei Tuzinienei ir gydytojai odontologei Ritai Zuozienei.

Galiausiai įteiktos ir dvi Sveikatos apsaugos ministro padėkos. Jos skirtos burnos higienistei Ritai Juchnevičienei bei gydytojai odontologei Janinai Balčiauskienei.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.