LR Odontologų rūmų Kauno teritorinio skyriaus konferencija

LR Odontologų rūmų Kauno teritoriniame skyriuje š.m. spalio 1 dieną įvykusioje konferencijoje pagrindinis dėmesys buvo skiriamas saugių ir kokybiškų medicininių paslaugų suteikimui odontologinės priežiūros įstaigose, siekiant apsaugoti ne tik pacientą, bet ir jį gydantį gydytoją.
Lektorė Vaiva Kazlauskaitė savo pranešime pabrėžė, kad teikiant odontologines paslaugas visada naudojami medicinos prietaisai bei aptarė, kaip tinkamai juos pritaikant išvengti galimo užsikrėtimo infekcinėmis ligomis bei žalos pacientui. Lektorė aptarė, kaip tinkamai paruošti medicininius prietaisus pakartotinam jų naudojimui bei akcentavo tinkamų įrašų dokumentuose apie suteiktas paslaugas ir apie tinkamą instrumentų paruošimą (medicinių priemonių sterilizaciją, jų laikymą, panaudojimą) svarbą.
 
V. Kazlauskaitės paskaitoje buvo pabrėžta, kad odontologinės priežiūros įstaigose paslaugų teikimui naudojama labai daug vienkartinių medicinos priemonių, kurios po panaudojimo tampa medicinine atlieka ir turi būti tinkamai sutvarkytos pagal keliamus atleikų tvarkymo reikalavimus.
 
Advokato Arūno Zeleckio pranešimas ,,Pacientų skundų dėl žalos atlyginimo nagrinėjimo ypatumai" susilaukė didelio konferencijos dalyvių susidomėjimo. Pranešimo metu advokatas aptarė teismų praktiką odontologinėse bylose, pacientų informavimo ir sutikimų gavimo ypatumus bei jų svarbą. Diskutuota apie sutarčių, sutikimų formų bei kitų dokumentų panaudojimą mediko darbe, žalos dydžio nustatymą, taikaus ginčų sprendimo ypatumus, draudimo bendrovių vaidmenį ginčuose su pacientu.
 
Doc.dr. Saulius Drukteinis savo pranešime išdėstė vieną sudėtingiausių procedūrų odontologo darbe - endodontinį danties pergydymą. Endodontinis pergydymas yra techniškai sudėtinga procedūra, reikalaujanti ne tik išskirtinių specifinių endodontinių žinių, sukauptos patirties, bet ir reikalingų jam atlikti priemonių bei medžiagų. Paskaitoje pabrėžta, jog ne visada, kad ir kokios aukšto lygio technologijos būtų naudojamos endodontinio gydymo metu, gydymo sėkmė yra garantuota. Pranešime buvo pateikta daug klinikinių atvejų, docentas pasidalino savo darbo patirtimi su susidomėjusiais klausytojais.
 
Doc. Jonas Junevičius savo paskaitoje pateikė termoplastinių ir klasikinių išimamų protezų skirtumus bei pranašumus. Tobulėjant įprastinėms odontologinėms medžiagoms ir pritaikant naujas protezų gamybai skirtas medžiagas, gydytojas odontologas gali pasiūlyti pacientui platesnį dantų protezų pasirinkimą. Paskaitoje buvo aptariami termoplastinių protezų pliusai ir minusai, gamybos aspektai, palygintos naudojamos medžiagos.
 
Dėkojame visiems lektoriams, kurie nepagailėjo savo laiko ir paruošė aukšto lygio pranešimus. Dėkojame konferencijos rėmėjams.
 
Ramunė Kiaunienė
LR Odontologų rūmų Kauno teritorinio skyriaus vadovė
Rūmų Tarybos narė
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.