Liūdime...

    
 
Su giliu liūdesiu pranešame, jog 2019 m. gruodžio 16-ąją dieną pasiekė skaudi žinia – po ligos netekome ilgametės Lietuvos Respublikos odontologų rūmų Šiaulių teritorinio skyriaus vadovės gydytojos odontologės ortopedės Elvyros Kameneckienės.
 
Elvyra Kameneckienė didžiąją savo gyvenimo dalį paskyrė Šiaulių miestui. 1991-1993 m. dirbo tuometės Šiaulių miesto stomatologijos poliklinikos vyriausiąja gydytoja. 2001-2002 m. VšĮ Šiaulių stomatologijos poliklinikoje dirbo gydytoja odontologe ortopede konsultante, protezavo dantis neįgaliesiems, vaikams ir pensininkams. Keičiantis laikmečiui, gydytoja odontologė ortopedė savo profesinį gyvenimą susiejo su privačia praktika, tačiau neliko tolima visuomeninei profesinei veiklai, rūpinosi burnos ligų profilaktikos reikalais, odontologų bendruomenės problemomis. Įgijusi autoritetą ne tik tarp kolegų, bet ir pripažinta visuomenės, Elvyra Kameneckienė tapo tuometine Šiaulių apskrities neetatine vyriausiąja stomatologe. Šiame darbe pasižymėjo organizuotumu, gebėjimu spręsti konfliktines situacijas.
 
2004 m. susikūrus Lietuvos Respublikos odontologų rūmams buvo išrinkta Šiaulių teritorinio skyriaus vadove. Eidama atsakingas pareigas, dirbdama su pacientais, gydytoja visada atrasdavo laiko ir visuomeninei veiklai. Elvyra Kameneckienė dirbo profesinės kompetencijos vertinimo komisijoje, ketverius metus vadovavo Lietuvos Respublikos odontologų rūmų Etikos ir procedūrų komisijai, dalyvavo darbo grupėje rengiant gydytojo odontologo ortopedo medicinos normą. Atsakingai dirbo odontologų ir burnos priežiūros specialistų licencijavimo komisijos darbe. Gydytoja buvo aktyvi odontologų bendruomenės narė, ženkliai prisidėjusi tobulinant odontologinės pagalbos organizavimą valstybėje. Turėdama didelio susikaupimo ir kantrybės reikalaujančią profesiją, gydytoja odontologė sugebėjo išlikti atidi ir dėmesinga pacientams, jų sveikatos problemoms, pasižymėjo atsakingu ir nuosekliu požiūriu į savo darbą.
 
Elvyros Kameneckienės dėka, visuomet buvo siekiama, kad Šiaulių teritoriniame skyriuje vyktų aktualūs ir įdomūs profesinės kvalifikacijos tobulinimo renginiai, kad būtų minima burnos sveikatos diena, vyktų įdomi odontologų klubo „Saulė“ veikla, kurį ji 2005 metais ir subūrė.
 
2019 m. Tarptautinės odontologų dienos minėjimo metu Elvyrai Kameneckienei už nuopelnus odontologijai, nuoširdų ir prasmingą darbą Rūmų bendruomenei ir visai visuomenei buvo įteikta Šv. Apolonijos statulėlė.
 
Visi pažinojusieji Elvyrą Kameneckienę, su ja dirbusieji, prisimena gydytoją kaip pareigingą ir patikimą, sąžiningą, reiklų sau, nuoširdų ir paprastą žmogų. Elvyra Kameneckienė turėjo talentą suburti žmones bendriems tikslams ir siekti jų, buvo kupina naujų idėjų, visada spinduliavo gerą nuotaiką.
 
Netekome atsidavusio ir nuoširdaus Gydytojo, kurio nuopelnai ir veikla paliko gilius pėdsakus mūsų atmintyje.
 
Tarti paskutinį sudie gydytojai odontologei ortepedei Elvyrai Kameneckienei galima 2019 m. gruodžio 17 d. (antradienį) 13 val. Šiaulių gedulo namuose, Tilžės g. 200, Šiauliai.
 
Gydytoja laidojama 2019 m. gruodžio 18 d. (trečiadienį) 13 val.
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.