Konferencija „Šiandienos sprendimai odontologijoje"

 
 
 
Odontologų rūmų Kauno teritorinis skyrius vasario 24 dieną pakvietė kolegas į konferenciją tema „Šiandienos sprendimai odontologijoje“. Konferencijos metu buvo pateiktos be galo įdomios temos.
 
Med.dr.Raimundas Razukevičius savo pranešime „Dariniai veide. Kada sunerimti?“ apibūdino pagrindinius aspektus, į kuriuos gyd.odontologas turėtų atkreipti dėmesį, pastebėjęs neaiškų darinį veido srityje ir informuoti pacientą, jeigu bet koks pažeidimas veide nesugyja per kelis mėnesius, šlapiuoja, niežti  arba buvęs ramus darinys pasikeitė: padidėjo, pakito spalva ar forma, atsirado keli atspalviai. Tokiam pacientui reikėtų būtinai kreiptis į dermatologus.  
 
Dr. Gediminas Skirbutis pranešime „Išimamų plokštelinių protezų gamybos ir korekcijos ypatumai“ palietė visiems mums aktualią problemą apie išimamų protezų gamybą bei pritaikymą pacientui. Pagrindiniai paciento nusiskundimai dėl išimamų protezų: skausmas, protezas krinta, blogai laikosi– bloga fiksacija ir stabilizacija, protezas laikosi, bet krinta valgant – fiksacija gera, stabilizacija bloga, susikramto skruostus, skonio sutrikimai, sutrikusi, fonetika, bloga estetika, nepripratimas. Paskaitos metu aptarėme protezinės ložės anatominius  ypatumus, chirurginės protezinės ložės sukūrimą, funkcinius atspaudus, CO nustatymą.
 
Med.dr. Živilė Grabliauskienė paskaitoje „Šaknies viršūnė: kiek kritiška yra ši zona?“išaiškino,  kas yra darbinis šaknies kanalo ilgis, jo nustatymo metodus, metodų patikimumą. Paskaitos metu sužinojome galimas komplikacijas dėl pakitusio šaknies darbinio ilgio. Išsiaiškinome, ar ir kiek svarbus tikslus darbinis ilgis šaknų kanalų  instrumentavimo ir plombavimo metu endodontinio gydymo rezultatams. Buvo pateikti ir išnagrinėti klinikiniai atvejai. 
 
Med.dr.Gintaras Janužis paskaitos metu „Vienmomentinė implantacija. „Už“ ir „Prieš“- kas lemia apsisprendimą?“ pateikė klinikinius atvejus, kurie padėjo atsakyti į klausimus:ar visuomet pagrindinis tikslas yra tik pašalinti dantį ir ar visi šalinimo būdai pateisinami? Ar šalinant dantį galvojama apie tai, kuo jį pakeisti? Buvo aptarti kriterijai, leidžiantys priimti sprendimą dėl vienmomentinės implantacijos, taip pat  šio metodo privalumai ir trūkumai.
 
Burnos chirurgas Jan Pavel Rokicki paskaitoje „Psichogeninės kilmės veido skausmų diagnostikos svarba odontologijoje“ aptarė diagnostikos algoritmą skausmų diagnostikoje, kuris padėtų diferencijuoti organinius veido skausmus nuo psichogeninių, taip padedant greičiau suteikti pacientams reikalingą gydymą.
 
Gyd.odontologas Donatas Nomeika paskaitoje „Alveolito prevencijos ir gydymo logika“ aptarė alveolito priežastis, diagnostikos ir gydymo ypatumus. Buvo aptarta sisteminis gydymas priešuždegiminiais vaistais ir antibiotikais bei nuskausminamųjų vaistų naudojimas (pasirinkimo kriterijai ir trukmė).
 
Konferencijos pabaigoje Kauno teritorinio skyriaus vadovė Ramunė Kiaunienė supažindino kolegas su aktualia informacija, buvo renkami delegatai į Įgaliotinių susirinkimą Druskininkuose, gegužės 25 dieną.
 
Odontologų rūmų Kauno teritorinio skyriaus vardu dėkoju visiems lektoriams, skaičiusiems aukšto lygio pranešimus, konferencijos rėmėjams ir visiems konferencijos dalyviams.
 
LR Odontologų rūmų Kauno teritorinio skyriaus vadovė
Ramunė Kiaunienė
 
 
 
 
 
 
 
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.