Odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigų dėmesiui! Tai labai svarbu

        Burnos vėžys – agresyvi, greitai progresuojanti liga. Nors burnos vėžio paplitimas, palyginti su kitomis kūno vietomis, nėra didelis, bet vėžiniai pakitimai burnoje pasižymi reikšmingu sergamumu ir mirtingumu, ypač kai liga buvo nustatyta vėlai. Dažnai vėžys vystosi matomose vietose: veide, lūpose, liežuvyje, poliežuvinėje srityje, gomurio zonoje, dantenose, prie dantų, bet žmonės nepasižiūri ar nekreipia dėmesio į atsiradusius ir nepraeinančius, dažnai neskausmingus, darinius: guzelį, paraudimą, pabalimą, įtrūkimą ar negyjančią žaizdelę burnoje.
     Diagnozavus ir pradėjus gydyti ankstyvuoju ligos vystymosi etapu, aptikus ikivėžinius susirgimus ar ankstyvus vėžius, padidėja paciento išgydymo galimybė, sumažėja mirtingumas, pacientų gydymo kaštai.
        Vasaris Lietuvoje – burnos vėžio prevencijos mėnuo, kurio metu vykdoma „Burnos vėžio akcija” ir visi Lietuvos žmonės skatinami pasitikrinti.
       Lietuvos Respublikos odontologų rūmai kviečia visas odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigas palaikyti šią visuomeninę akciją ir neatlygintinai iš anksto užsirašiusius tikrinti žmones dėl burnos vėžio pakitimų burnoje. Esant įtarimui dėl susirgimo, pacientai turėtų būti nukreipiami specialistų konsultacijai.
      Akcija ir dalyvaujančių akcijoje odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigų telefonai bus viešinami žiniasklaidos priemonėmis, LR odontologų rūmų, VUL Žalgirio klinikos tinklalapiuose.                                                                     
       Visi norintys dalyvauti prašome kreiptis į: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., tel 85272103. Tik kartu mes galime ženkliai prisidėti prie gyvybių išsaugojimo.                                             
 
Daugiau informacijos apie burnos vėžį galite rasti Lietuvos Respublikos odontologų rūmų išleistame leidinyje „Apie burnos vėžį“, kurį galima atsisiųsti https://odontologurumai.lt/lt/apie-burnos-vezi
 
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.