• Į pradžią
  • Apie Rūmus
  • Naujienos
  • „Nebūtina“ ar „neskubi“? – Pasaulio sveikatos organizacija keičia savo poziciją dėl profilaktinių odontologinių procedūrų svarbos

„Nebūtina“ ar „neskubi“? – Pasaulio sveikatos organizacija keičia savo poziciją dėl profilaktinių odontologinių procedūrų svarbos

Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO) vasaros pabaigoje paskelbus rekomendacijas, kuriose burnos sveikatos profilaktiniai patikrinimai, profesionali burnos higiena ir kitos profilaktinės procedūros deklaruotos kaip „nebūtinos“ ir rekomenduotos atidėti COVID-19 pandemijos metu, pasaulio odontologai, atstovaujami Pasaulinės odontologų organizacijos (FDI), išreiškė susirūpinimą dėl rekomendacijose naudojamo termino „nebūtina“, menkinančio profilaktinės burnos sveikatos priežiūros svarbą. Reguliari burnos sveikatos priežiūra yra pirmas žingsnis ankstyvam burnos ligų nustatymui, prevencijai ir kontrolei.
 
PSO, įsiklausiusi į pasaulio odontologų nuomonę, pakoregavo formuluotę: „nebūtiną“ burnos sveikatos priežiūrą pakeitė į terminą „neskubi“, tokiu būdu pripažindama burnos sveikatos profilaktikos svarbą ir reikšmę žmonių sveikatai.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.