Dalyvaudami peveikslų aukcione prisidėsite prie negalią turinčių vaikų burnos sveikatos gerinimo!

Odontologų rūmai plečia bendradarbiavimą ir stiprina visuomenės palaikymą vykdomai Negalią turinčių vaikų burnos sveikatos gerinimo programai! Rugsėjį vyksiančiame Izraelio menininkų paveikslų aukcione dalis surinktų lėšų bus skirta Rūmų vykdomai programai, o prie to prisidėti galite ir Jūs!

Rugsėjo 18 dieną Vilniaus Rotušėje vyks Izraelio menininkų grupės „Matter of color“ paveikslų parodos „The sound of color“ atidarymas. Ši paroda bus svarbi ir odontologų bendruomenei – net penktadalis paveikslų aukcione surinktų lėšų bus skirta Odontologų rūmų inicijuotai negalią turinčių vaikų burnos sveikatos gerinimo programai.

Paveikslus galite įsigyti ir jūs, dalyvaudami aukcione. Taip turėsite progą prisidėti ir prie negalią turinčių vaikų burnos sveikatos gerinimo Lietuvoje. Dalyvauti aukcione galite čia: https://www.competition.lt/paveikslu-galerija/. Tel nr.: +37068845430.

„Tai yra puikus pavyzdys, kad kruopštus ir sistemingas darbas būna pastebėtas. Džiaugiamės, kad turime naujus partnerius, kuriems rūpi vaikų gerovė. Todėl kviečiame visus kolegas dalyvauti aukcione ir taip prisidėti prie negalią turinčių vaikų burnos sveikatos gerinimo“, – sako Odontologų rūmų Tarybos pirmininkė prof. dr. Vilma Brukienė.

Parodos kuratorė – Bruria Hassner. Menininkų grupė „Matter of color“ yra surengusi daug parodų Izraelyje, taip pat Bulgarijoje, Kinijoje, JAV, Prancūzijoje, o dabar ir Lietuvoje. Grupė vienija daug menininkų, tarp kurių yra ir žinomų, ir pradedančių menininkų, dar tik besigilinančių į tapybos ir spalvų paslaptis.

„Daugiau kaip pusšimtis menininkų pristato virš šimto vidutinio formato tapybos darbų, kurie pasižymi ekspresyvumu, plačia, o kartais ir labai ryškia spalvų palete. Šiuose darbuose daug emocijos, gaivalo ir optimizmo, kurį tikriausiai lemia Izraelio saulėtas kraštas, žydras dangus ir Viduržemio jūros artumas.

Šios grupės menininkus ir vienija ekspresija, spalvinis džiugesio pojūtis, mėgavimasis pačiu kūrybos procesu.

Lietuviška tapyba – gerokai nuosaikesnė, vyrauja prigesintos spalvinės dermės plastika, joje daugiau monochrome, daugiau melancholijos. Norintiems praskaidrinti nuotaiką, savo namų interjerą, tikrai patiks ne vienas iš parodoje pristatomų darbų, kuriuos galima įsigyti tiek parodos metu, tiek ir konkurso internetiniame portale pristatomoje paveikslų galerijoje“, – sako dailėtyrininkė Vaidilutė Brazauskaitė-Lupeikienė.

Rugsėjo viduryje taip pat vyks praėjusiais metais didelio visuomenės ir muzikos profesionalų susidomėjimo sulaukęs Nechamos Lifšicaitės vokalistų konkursas, kuriame varžysis gražiausių balsų savininkai iš Lietuvos ir užsienio. Vokalistų konkursas vyks kelias dienas.

Nechama Lifšicaitė (1927-2017) – iškili pasaulinio garso jidiš dainininkė, dar kitaip vadinama Žydų lakštingala, savo profesionalios vokalistės kelią pradėjusi Lietuvoje – Kaune ir Vilniuje, netrukus išgarsėjo visoje  Sovietų Sąjungoje, o išvykusi į gastroles – ir Vakaruose.

Konkurso tikslas – lavinti jaunosios kartos kūrybiškumą ir meninius gebėjimus, sudaryti sąlygas talentingiems menininkams iš įvairių regionų ir šalių pristatyti savo kūrybą platesniam klausytojų ratui, populiarinti žydų vokalinę muziką, atrasti talentingiausius jaunus žydų vokalinės muzikos autorius ir atlikėjus, plėsti kūrybinį bendradarbiavimą su kolegomis iš įvairių regionų ir šalių.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.