Dėmesio: perspėjame dėl neteisėtos odontologinės veiklos Lietuvoje

Sąmoningų bendruomenės narių dėka Odontologų rūmai sužinojo ir kreipėsi į atsakingas institucijas dėl Lietuvoje vykdomos neteisėtos odontologinės veiklos.

Odontologų rūmai rugpjūtį kreipėsi į VASPVT dėl socialiniuose tinkluose patalpintų skelbimų apie siūlomas neteisėtas Turkijos gydytojo odontologo Barbaros Baran asmens sveikatos priežiūros paslaugas Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir galimai kituose Lietuvos miestuose.

Įvertinusi aplinkybes, VASPVT patvirtino, kad ši veikla yra neteisėta, nes minėtas gydytojas neturi Akreditavimo tarnybos išduotos asmens sveikatos priežiūros specialisto licencijos, suteikiančios teisę šiam asmeniui teikti odontologijos asmens sveikatos priežiūros paslaugas Lietuvos Respublikoje, šio gydytojo odontologo profesinė kvalifikacija, įgyta užsienyje, nepripažinta Lietuvos Respublikoje nustatyta tvarka.

Neteisėtas paslaugas siūlanti įmonė įpareigota pašalinti klaidinančią informaciją iš socialinių tinklų, interneto svetainių ir kitų informavimo priemonių, taip pat įpareigota pašalinti galimybę pacientams internetu atlikti registraciją neteisėtai teikiamai asmens sveikatos priežiūros paslaugai gauti.

Dėkojame bendruomenės nariams už pastebėtą neteisėtą veiklą, o pacientus raginame patikėti savo gydymą tik kvalifikuotiems ir licencijuotiems specialistams.

Susipažinti su VASPVT raštu galite čia: https://bit.ly/3PiJdqL

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.