Nuo gruodžio keisis kvalifikacijos tobulinimo tvarka

Nuo šių metų gruodžio 1 dienos įsigalios nauja sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų kvalifikacijos tobulinimo tvarka. Iki šios datos atliktas tobulinimasis bus įskaitomas iki naujojo įsakymo galiojančia tvarka. Kviečiame susipažinti su svarbiausiais pakeitimais, kurie bus aktualūs nuo gruodžio.

Pakeistoje tvarkoje atsiras naujų tobulinimosi formų, pvz. intervizija, supervizija, mentorystė.

Taip pat keisis tarptautinių renginių tobulinimosi valandų skaičiavimas: nuo gruodžio bus skaičiuojamos ne akademinės valandos, tad 1 tobulinimosi valanda ir prilygs 1 val., o ne 1,5 val.

Šiuo metu yra rekomenduojama, kad bendrųjų (ne klinikinių (ne specialybinių)) profesinių kompetencijų tobulinimas sudarytų ne mažiau kaip 10 procentų nuo viso privalomojo tobulinimosi valandų skaičiaus. Nuo 2025 m. gegužės 1 d. tai bus nebe rekomendacija, o privaloma tvarka.

Naujoje tvarkoje sveikatos priežiūros įstaigos administracijoms nustatyta pareiga planuoti įstaigos specialistų tobulinimą. Tai reiškia, kad įstaigos vadovas turi parengti ir patvirtinti įstaigos specialistų tobulinimo tvarką, numatyti šiam tikslui reikalingas lėšas bei sudaryti sąlygas privalomam specialisto tobulinimuisi.

Odontologų rūmai aktyviai dalyvavo šio teisės akto keitimo procese. Galime pasidžiaugti, kad į daugelį Rūmų pastabų buvo atsižvelgta. Deja, nebuvo atsižvelgta dėl administracinės naštos didinimo ir privalomo plano rengimo.

Rūmų nuomone, privalomo plano rengimas yra papildoma administracinė našta, nesukurianti jokios pridėtinės vertės todėl ketiname dėl to kreiptis į LR Vyriausybę ir Seimo Sveikatos reikalų komitetą.

Susipažinti su atnaujintu  Sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų profesinės kvalifikacijos tobulinimo ir jo finansavimo tvarkos aprašu galite čia: https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAD/0d4a7f91587811ee8e3cc6ee348ebf6d

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.