• Į pradžią
  • Apie Rūmus
  • Naujienos
  • Po pateiktų ekspertinių išvadų – galutinis Sveikatos reikalų komiteto balsavimas kitame posėdyje dėl odontologų savivaldos

Po pateiktų ekspertinių išvadų – galutinis Sveikatos reikalų komiteto balsavimas kitame posėdyje dėl odontologų savivaldos

Šiandien Seimo Sveikatos reikalų komitete įvyko posėdis, kurio metu buvo pateiktos trijų universitetų – Mykolo Riomerio universiteto, Vilniaus universiteto ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto – ekspertinės išvados dėl Odontologų rūmų įstatymo projekto. Dvi iš pateiktų išvadų aiškiai pasisako už odontologų savivaldą.

Posėdžio metu tiek Sveikatos apsaugos ministerija, tiek Akreditavimo tarnyba, tiek dauguma Sveikatos reikalų komiteto narių taip pat pasisakė už odontologų savivaldą. Komiteto nariai aktyviai ragino komiteto pirmininką balsuoti už šį klausimą čia ir dabar, nieko neatidėliojant.

Visgi komiteto pirmininkas Antanas Matulas nusprendė tęsti procesą, nebalsuoti, perkėliant galutinį balsavimą dėl Odontologų rūmų įstatymo projekto į kitą komiteto posėdį.

Kviečiame susipažinti su ekspertinėmis išvadomis: https://bit.ly/3QH9m2W

Kviečiame žiūrėti posėdžio įrašą (nuo 2:14:32 val.): https://youtu.be/m4K6FKmwlqo?t=8072

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.