Visuotinis Odontologų rūmų narių susirinkimas ir tarptautinis kongresas „Mokslo pažanga šiuolaikinėje odontologijoje“

 
 Lietuvos Respublikos odontologų rūmai (toliau – Rūmai) – š.m. gegužės 25 - 26 d. Druskininkuose organizavo keturioliktąjį Rūmų tarptautinį kongresą „Mokslo pažanga šiuolaikinėje odontologijoje“.
Rūmų tarptautinis kongresas – didžiausias ir  reikšmingiausias odontologų bendruomenės renginys, pritraukiantis ne tik Lietuvos gydytojus odontologus bei burnos priežiūros specialistus, bet ir užsienio svečius. Odontologų rūmų Kongreso organizacinio komiteto pirmininkas dr. Gintaras Janužis akcentavo, kad Kongreso, kurį įvardijo kaip žinių, kolegiškumo ir bendravimo šventę, tikslas -  Rūmų bendruomenės nariams pristatyti temas, kurios šiuo metu aktualios ne tik odontologų bei burnos priežiūros specialistų bendruomenei, bet ir visiems Lietuvos gyventojams. Todėl be specifinių odontologinių temų buvo pasirinktos ir pristatytos kitos aktualios temos – kolegų tarpusavio bendravimo ypatumai, bendrojo duomenų apsaugos reglamento taikymas, pirmoji pagalba odontologo kabinete.
 
 
„Džiaugiamės, kad atvykti ir pristatyti pranešimus sutiko žinomi ir pasaulyje pripažinti lektoriai iš Ukrainos, Vokietijos  Belgijos, Lenkijos, Čekijos, o taip pat ir puikiai mūsų odontologų bei burnos priežiūros specialistų bendruomenei pažįstami Lietuvos lektoriai“, – sakė Rūmų tarptautinio kongreso „Mokslo pažanga šiuolaikinėje odontologijoje“ organizacinio komiteto pirmininkas dr. G. Janužis.
 
Kongreso atidaryme dalyvavusi Lietuvos Respublikos Seimo Sveikatos reikalų komiteto narė Laimutė Matkevičienė, pasveikinusi Kongreso dalyvius, teigė, kad šis renginys ypatingas tuo, kad jame nagrinėjamos ne tik odontologų bendruomenei, bet ir visuomenei aktualios temos – prenatalinė burnos ligų profilaktika, cerebriniu paralyžiumi sergančių vaikų burnos sveikata, psichogeninės kilmės veido skausmų diagnostika ir netgi bendrasis duomenų apsaugos reglamentas: „Ta patirtis, kuria pasidalins pranešėjai, nuteikia pozityviai“, - sakė Seimo narė.
 
 
Į Kongresą susirinkusi apie dviejų tūkstančių odontologų bendruomenės narių dėmesį traukė ne tik įdomi mokslinė programa, bet ir gausi odontologinės įrangos, medžiagų ir technologijų paroda, kurioje savo produkciją pristatė apie septyniasdešimt įmonių. Kongreso Organizacinio komiteto narė R. Kiaunienė, atsakinga už renginio metu vykusią parodą, džiaugėsi, kad Kongreso dalyviams ir svečiams buvo pristatytos naujos medžiagos bei prietaisai. Kongreso parodos dalyviams padėkos raštus asmeniškai įteikė Lietuvos Respublikos odontologų rūmų tarybos pirmininkas Alvydas Šeikus.
 
 
 
 
Odontologų rūmai kongreso dalyviams  paruošė žaismingus lininius maišelius su Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečio atributika bei geltonos, žalios ir raudonos spalvų rankenomis, kurias kongreso rėmėjai ir kitos įmonės užpildė savo produkcijos pavyzdžiais.
 
 
Kongrese dėmesys buvo skirtas ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto bei Vilniaus universiteto odontologijos studijų programų studentų mokslinių darbų pristatymams, kuriuose jaunieji kolegos mokslininkai pristatė savo pastarųjų metų mokslo tyrimų rezultatus. Esminiai studentų pranešimų vertinimo kriterijai buvo pavadinimo, tikslo, uždavinių formulavimas, metodikos pristatymo aiškumas, rezultatų aptarimo aiškumas, statistinių metodų taikymas, išvadų formulavimas, darbo apipavidalinimas bei pristatymo kokybė.
Komisija vienbalsiai nusprendė pirmąsias vietas skirti VU studentams Juliui Dirsei ir Vytautui Biliui už pranešimą „Netikslumai, atsirandantys protezuojant tradiciniu ir skaitmeniniu būdu ant dantų implantų“ (darbo vadovas – doc. dr. Vygandas Rutkūnas) ir LSMU studentams Mantui Kubiliui ir Tomui Puidokui už pranešimą „Trombocitų koncentratų atsparumas fibrinolizei“ (darbo vadovas – dr. Gintaras Janužis).
 
Geriausiu stendiniu pranešimu pripažintas VU MF Odontologijos instituto studentės Justės Slabšytės pranešimas „Pacientų su diagnozuotu vaikystės autizmu paruošimo odontologinėms procedūroms galimybių įvertinimas“ (darbo vadovės – Rūta Žaliūnienė, doc. dr. Vilma Brukienė).
 
 
Visuotiniame odontologų rūmų narių susirinkime Rūmų tarybos pirmininkas A. Šeikus pristatė
Lietuvos Respublikos odontologų rūmų 2017 m. veiklos ataskaitą ir Lietuvos Respublikos odontologų rūmų 2017 m. pajamų, išlaidų sąmatos ir finansinę atskaitomybę. Susirinkę Visuotinio odontologų rūmų narių susirinkimo dalyviai pritarė 2017 m. Rūmų finansinei atskaitomybei ir 2018 m. Rūmų pajamų išlaidų sąmatai.
 
 
 
 
Visuotiniame odontologų rūmų narių susirinkime buvo išrinkti ir du nauji Tarybos nariai – dr. Gediminas Skirbutis ir dr. Žana Sakalauskienė.
 
LR odontologų rūmai nuoširdžiai dėkoja tarptautinio kongreso Organizacinio komiteto nariams, Rūmų tarybai, Rūmų teritorinių skyrių vadovams ir sekretoriams, Rūmų darbuotojams ir visiems Rūmų nariams, prisidėjusiems prie sėkmingo renginio organizavimo. Dėkojame Kongreso mecenatui „Glaxosmithkline“, pagrindiniam rėmėjui „KRKA Lietuva“, didžiajam rėmėjui „Autobrava“, rėmėjams UAB „Orivas“ ir „GC Nordic“.

 
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.