Šiaulių teritorinio skyriaus konferencijoje - trys aktualios paskaitos

 
Gruodžio 8-ąją Šiauliuose vyko paskutinioji šiais metais teritorinio skyriaus konferencija.
 
Gydytojas anesteziologas reanimatologas A. Penikas priminė visiems apie burnos aftų ir skausmo gydymą. Buvo supažindinta su aftų struktūra, epidemiologija, klinika, lokalizacija, etiologija. Daugiau dėmesio skirta aftų gydymo būdų aptarimui. Supažindinta su skausmo fiziologine kilme, skausmo rūšimis, aptarta, kokios yra analgetikų grupės, pagrindiniai jų skirtumai, pritaikymas odontologo praktikoje. Vyko diskusijos.
Gyd. periodontologė doc. A. Pranckevičienė aptarė lėtinį periodontitą, jo diagnostiką ir gydymą, šio susirgimo poveikį cukriniam diabetui, širdies ligoms, osteoporozei, plaučių ligoms, reumatoidiniam artritui. Lėtinio periodontito poveikis sveikatai gali būti paaiškinamas bakterijų ir jų produktų bei pažeistuose periodonto audiniuose pasigaminusių uždegiminių kraujo faktorių išsiskyrimu į bendrą kraujotaką. Dėl to sutrinka kraujagyslių endoteno funkcija ir išsivysto uždegiminis atsakas kituose audiniuose. Gydytoja pažymėjo, koks baisus neigiamas poveikis sveikatai, negydant šios ligos.
Ypatingai įdomiai lektorė A. Sakalauskienė pristatinėjo odontologų profesinę etiką, tarpusavio santykių standartus, paradigmų pokyčius, Hipokratiškas tradicijas, hodegetiką arba auklėjimo teoriją apie santykius su kolegomis ir savimi, taip pat saviauklos būdus.
Konferencijoje dalyvavo ir prisistatė naujas „GC“regiono atstovas Lietuvoje Žilvinas Žičkus.
Teritorinio skyriaus vadovė E. Kameneckienė pagarsino viešųjų ryšių komisijos pirmininkės prašymu  informaciją dėl dantų balinimo, odontologijos sektoriaus aktualijų, biurokratinės naštos mažinimo ir vaistų skenerių.
Dėkojame įmonei  „Unidentas“, nuolat remiančiai mūsų krašto konferencijas.
 
LROR Šiaulių teritorinio skyriaus vadovė
Elvyra Kameneckienė
 
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.