Konferencija Kaune sukvietė kolegas diskusijoms

Odontologų rūmų Kauno teritorinio skyriaus vasario 2 dienos konferencija „Klinikiniai atvejai odontologinėje praktikoje“ sukvietė kolegas padiskutuoti aktualiomis temomis. Konferencijos pradžioje Kauno teritorinio skyriaus vadovė supažindino kolegas su artėjančiu gegužės mėnesį įvyksiančiu Visuotiniu rūmų narių susirinkimu, kolegos išsirinko Kauno krašto įgaliotinius. Taip pat buvo pristatyta nauja skyriaus etikos komisijos narė - burnos higienistė Daiva Mačiulienė, kurios kandidatūrai kolegos vienbalsiai pritarė.
 
 
Mokslinę konferencijos programą pradėjo dr. Živilė Grabliauskienė. Lektorė savo pranešime „Šaknies kanalų irigatorių įtaka endodontinio gydymo rezultatamas“ aptarė pagrindinius aspektus, kokie reikalavimai keliami irigaciniams tirpalams. Buvo pateikta, kokie yra galimi naudoti kanalų irigatoriai, jų privalumai ir trūkumai, irigaciniai protokolai, irigacinės sistemos, irigatorių aktyvavimo priemonės ir jų svarba endodontinio gydymo rezultatams. Buvo pristatyta ir išnagrinėta daug klinikinių atvejų.
Dr. Eglė Zaščiurinskienė paskaitoje  „Tarpdisciplininiai ortodontinio gydymo aspektai“ pateikė pavyzdžius, kada ir kaip ortodontinis gydymas gali pagerinti protezavimo galimybes. Ką vertėtų žinoti prieš protezuojant laikinais vainikėliais ir kokie pacientai tinkami pagalbiniam ortodontiniam gydymui? Taip pat paskaitoje buvo pateikta  retencinio periodo ypatumai ir rekomendacijos pacientams po ortodontinio gydymo.
Doc. dr. Vilma Brukienė paskaitoje “Pieninių dantų traumos: gydymas ir smurto požymiai“  pristatė naujausius pieninių dantų kietųjų audinių traumų bei pieninių dantų išnirimų gydymo metodus. Lektorė pabrėžė, kad visų specialybių gydytojų odontologų ir burnos priežiūros specialistų pareiga - ne tik pastebėti smurto požymius vaiko kūne odontologo kabinete bei už jo ribų, bet ir užkirsti tam kelią. Nemaža dalis smurto prieš vaikus požymių lokalizuojasi galvoje, todėl odontologai ir burnos priežiūros specialistai gali būti vieni pirmųjų, galinčių diagnozuoti sužeidimus. Paskaita buvo iliustruota gausia vaizdine medžiaga, klinikiniais atvejais. 
Gydytoja odontologė Violeta Raslanienė savo paskaitoje „Paciento skundas - kas toliau?'' pasidalino ilgamete patirtimi, kaip atsakyti pacientui, kaip parašyti motyvuotą atsakymą, kaip įrodyti, kad nebuvo pažeisti teisės aktai. Lektorė pristatė, kada galima nenagrinėti paciento skundo. Visi kartu diskutavome apie paciento bendradarbiavimą su gydymo įstaiga, kaip teisingai ir aiškiai pateikti pacientui informaciją, susijusią su dantų gydymu.  
LR Odontologų rūmų Kauno teritorinio skyriaus vardu norime padėkoti visiems lektoriams bei konferencijos rėmėjams.
 
Kauno teritorinio skyriaus vadovė
Ramunė Kiaunienė
 
 
 
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.