Teritorinių skyrių atstovai susitiko Vilniuje

Š.m. vasario mėn. 22 d. Vilniuje susirinko LR odontologų rūmų teritorinių skyrių vadovai ir vadybininkai, kurie aptarė teritorinių skyrių veiklos aktualijas bei tobulinimosi renginių organizavimo aspektus.
Susitikimo metu LROR tarybos pirmininkas Alvydas Šeikus pristatė šiuo metu ypač aktualią temą - Odontologijos praktikos įstatymo pakeitimo projektą ir išreiškė nerimą, kad šio projekto rengėjai neatsižvelgė į Rūmų pateiktus argumentus dėl įstatymo nuostatų, susijusių su odontologų ir burnos priežiūros specialistų tobulinimo ir licencijavimo klausimais, nėra aiškaus paskaičiavimo kiek tai kainuos valstybei ir kaip padidės finansinė našta odontologams ir burnos priežiūros specialistams. Taip pat lieka neaišku, kaip šis įstatymo projektas pagerins paslaugų kokybę bei pacientų saugą. 
Kitas klausimas, kurį pristatė LR OR tarybos pirmininkas A. Šeikus buvo susijęs su pacientų skundų nagrinėjimu. Pirmininkas pažymėjo, kad Rūmams ši funkcija nebuvo deleguota, tačiau nuolatos vykdoma, o Rūmų sudaroma skundų nagrinėjimo komisija sprendžia tik paslaugos kokybės klausimus ir nesprendžia žalos nustatymo klausimo. Tai atlieka prie Sveikatos apsaugos ministerijos veikianti Pacientų sveikatai padarytos žalos nustatymo komisija. Be to, pastebėta, kad skundai dažniausiai susiję su dantų protezavimo paslaugomis, kurios kompensuojamos iš PSDF biudžeto, taip pat daugėja skundų dėl dantų implantacijos paslaugų. 
Susitikimo metu buvo aptartas Rūmų narių kvalifikacijos tobulinimo renginių organizavimas. Teritorinių skyrių vadovai išsakė pastebėjimą, kad ne visi Rūmų nariai, kurie užsiregistruoja į renginius, klauso pranešimų, todėl svarbu numatyti elektroninę registraciją renginyje. 
Informacinių sistemų projektų vadovas Paulius Šeikus informavo, kad tik apie 40 proc. Rūmų narių atsakė į laišką dėl informacijos platinimo, taip pat ir apie Rūmų organizuojamus tobulinimosi renginius. Dėl nuo 2018 m. gegužės mėn. 25 d. įsigaliojusio BDAR informacija apie tobulinimosi renginius Rūmų narių nepasiekia ir būtina kviesti juos pateikti sutikimus šiai informacijai gauti.  
Teritorinių skyrių vadybininkų buvo paprašyta aktyviau dirbti su Rūmų nariais, kurie nevykdo savo kaip narių prievolių - laiku nesumoka narystės mokesčio, nesilaiko licencijuojamos veiklos sąlygų. Licencijavimo komisijos vyr. specialistė Greta Andraitė informavo, kad yra Rūmų narių, kurie neatsiima savo licencijos, todėl pakvietė Teritorinių skyrių vadovus ir vadybininkus priminti nariams, kad licencijas jie turi turėti savo veiklos vietoje.
Susirinkusieji Rūmuose liko patenkinti tokiu informacijos pasidalijimu.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.