Šeštadienį tobulinosi panevėžiečiai

2019 m. kovo 30 d. įvyko LR Odontologų rūmų Panevėžio teritorinio skyriaus narių susirinkimas ir profesinės kompetencijos tobulinimo renginys. Susirinkimą pradėjo skyriaus vadovas Vytautas Bosas.
Susirinkusiems buvo pristatyta aktuali informacija apie elektronines vaiko sveikatos pažymas, nedarbingumo išdavimo tvarką, pacientų skundų nagrinėjimą Rūmuose, primintos Rūmų narių prievolės.
 
Teritorinio skyriaus atstovė taryboje gydytoja odontologė Santa Miežinienė susirinkimo metu atkreipė dėmesį į nesklandumus, kylančius išduodant nedarbingumo pažymas. Pristatyta Panevėžio kolegijos mokymo programa, skirta burnos higienistų kompetencijoms išplėsti.
Susirinkimo metu buvo išrinkti įgaliotiniai į 2019 m. gegužės mėn. 24 d. vyksiantį Rūmų narių įgaliotinių susirinkimą (konferenciją). Panevėžio teritoriniam skyriui atstovaus 24 įgaliotiniai.
Profesinio tobulinimo renginio metu lekt. med. dr. burnos, veido ir žandikaulių chirurgas Dainius Razukevičius pristatė pranešimą „Kaip apsidrausti nuo bereikalingos rizikos. Chirurgo patirtis.“ Pranešimo metu buvo akcentuota, kad ne visa informacija surašyta vadovėlyje, todėl svarbu su kolegomis dalintis patirtimi.  Paskaitoje buvo aptarti nuskausminimo, „matymo“ ir dantų šalinimo ypatumai, apžvelgtos nuskausminimo komplikacijos, aptarti panoraminės rentgeno nuotraukos ar kompiuterinės tomografijos bei 3D tyrimo pasirinkimo motyvai. Lektorius atkreipė dėmesį į dantų šalinimo indikacijas, instrumentų pasirinkimą bei kada geriau nešalinti protinių dantų, siekiant išvengti komplikacijų. Paskaitos pabaigoje dr. D. Razukevičius atsakė į klausytojų klausimus dėl sinuso pakėlimo gydymo protokolų.
Kitoje paskaitoje lektoriai gydytojas odontologas ortopedas Algirdas Balčiūnas ir gydytojas burnos chirurgas  Paulius Petravičius pasidalino savo klinikine patirtimi ir pristatė pranešimą „Penki žingsniai sėkmingai pilno dantų lanko rekonstrukcijai ant dantų implantų“. Paskaitoje buvo aptartas paciento ištyrimas ir gydymo planavimas, aptartas chirurginio gydymo protokolas, pristatytas laikinas momentinis protezavimas, laikino protezo adaptacija ir priežiūra, nuolatinis protezavimas ir ilgalaikis stebėjimas. Gydytojai pateikė klinikinius savo veiklos pavyzdžius, aptarė situacijas, įvardijo, kokias klaidas savo darbe pastebėjo. 
Renginio pabaigoje lektorė burnos higienistė Rima Adomaitienė  pristatė pranešimą „Šiuolaikinis požiūris į profesionalią burnos higieną“, kuriame apžvelgė profesionalios burnos higienos raidą, procedūras, akcentavo pacientų mokymo svarbą. Paskaitoje plačiau buvo analizuojama oro abrazijos procedūra, naudojama dantų poliravimui. Apžvelgtos indikacijos ir kontraindikacijos, pateikta miltelių, skirtų šiai procedūrai atlikti įvairovės apžvalga bei darbo su jais ypatumai. 
Teritorinio skyriaus vadovas pasidžiaugė, kad susirinkusieji buvo aktyvūs klausytojai ir pakvietė vėl dalyvauti rudenį vyksiančiuose skyriaus renginiuose. 
 
Panevėžio teritorinio skyriaus vadovas
Vytautas Bosas
 
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.