Tobulinomės Kaune, gausiame kolegų būryje

Kauno teritorinio skyriaus konferencijoje, įvykusioje balandžio 6 dieną, dalyvavo gausus būrys Rūmų narių. Išklausyti aktualūs pranešimai.
 
Lektorius Liudas Karnickas savo pranešime "BDAR: ką žinoti odontologui?"aptarė esminius  BDAR reikalavimus sveikatos sektoriui: duomenų tvarkymo dokumentus, privatumo poveikio vertinimą, duomenų apsaugos kritinius procesus bei duomenų saugumo pažeidimus. Taip pat buvo aptarta, kokios rekomenduojamos techninės/organizacinės saugumo priemonės, BDAR atitikties tęstinumo užtikrinimas.

1

 
Lektorė Inga Šinickienė pranešime „Infekcijų kontrolė ir dažniausiai nustatomi pažeidimai odontologinės priežiūros įstaigose“ aptarė Infekcijų kontrolės reikalavimus odontologinės priežiūros įstaigose, rankų higienos, medicinos prietaisų naudojimo ir priežiūros, aplinkos valymo ir dezinfekcijos, valymui ir dezinfekcijai skirtų medžiagų pasirinkimo bei medicininių atliekų tvarkymo principus. Buvo aptarta dažniausiai daromos klaidos ir jų pasekmės.

2

 
Med.dr. Asta Krikščionaitienė savo pranešime akcentavo pirmosios pagalbos planą odontologo kabinete. Paskaitoje akcentuota: gyvybės grandinė, staigios mirties atpažinimas, specializuotos pagalbos aktyvavimas, komandinio darbo organizavimas gaivinimo metu, dispečerio vadovaujamas gaivinimas. Taip pat priminta gyvybę gelbstintys pradinio gaivinimo įgūdžiai: kokybiškų krūtinės ląstos paspaudimų ir įpūtimų technika bei klinikinė reikšmė; ankstyvos defibriliacijos svarba ir įtaka staigios mirties ištikto paciento baigtims; automatinio išorinio defibriliatoriaus naudojimas odontologo kabinete.

3

 
Med.m.dr.Dainius Razukevičius savo pranešime “Kaip apsidrausti nuo nereikalingos rizikos. Chirurgo patirtis“ pabrėžė, kad vis daugiau gydytojų odontologų atlieka kasdieniniame darbe implantacijas, implantacijas su augmentacijomis, tačiau ne visada tinkamai įvertina prieš procedūrą ar intervenciją paciento anatomiją. Kokie diagnostikos metodai yra efektyvūs ir kaip jie gali gydytojams talkinti kasdieniniame darbe? Kaip galima išvengti klaidų? Danties šalinimas - kasdienis gydytojo odontologo darbas, tačiau ar visada jis toks lengvas? Danties traukimas visada turėtų būti kuo paprastesnis ir mažiau traumatiškas, tačiau kartais neišvengiamas ir sudėtingas operacinis gydymas. Paskaitos metu bus aptartos įvairios anatominės, klinikinės būklė, kurių gydymo sprendimai yra primiršti, nebetaikomi ar tikslingai nepasakomi. 
Odontologų rūmų Kauno teritorinio skyriaus vadovė Ramunė Kiaunienė pranešimo metu aptarė klausimus, sprendžiamus Rūmų taryboje. Buvo diskutuota privalomojo sveikatos draudimo už pacientui padarytą žalą draudimo mechanizmo efektyvumas, duomenų apsaugos įstatymo taikymas odontologinės priežiūros įstaigose, paliesti gydytojų etikos klausimai. 
Kauno teritorinio skyriaus vardu dėkoju visiems kolegoms, aktyviai dalyvavusiems konferencijoje, lektoriams ir konferencijos rėmėjams.
 
Lietuvos Respublikos odontologų rūmų Kauno teritorinio skyriaus vadovė gyd. Ramunė Kiaunienė
 
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.