Tarptautinis burnos higienos simpoziumas

Šių metų rugpjūčio 5-17 dienomis Tarptautinė burnos higienistų federacija jau 22 kartą sukvietė burnos higienistus iš viso pasaulio dalyvauti  simpoziume, kuris vyko kitoje gaublio pusėje, Australijoje, Brisbane. Daugiau nei 1400 dalyvių iš 31 pasaulio šalies australietiškos žiemos pabaigoje susirinko susitikti kolegomis iš viso pasaulio, išgirsti mokslinių bei industrijos naujienų, pasidalinti mokslinių tyrimų rezultatais bei įžvalgomis. Simpoziumo pavadinimui buvo parinktas angliškas žodis LEAD, kuris kaip akronimas kitiems keturiems angliškiems žodžiams: lyderystė, įgalinimas, pažanga bei įvairovė. Šie keturi žodžiai buvo pasirinkti neatsitiktinai – tai tarsi kaip gairės burnos higienistų darbe kiekvieną dieną.
Dvi dienas iki simpoziumo buvo suorganizuotas šalių narių delegatų kas trejus metus vykstantis susirinkimas, kurio metu kiekviena šalis pristatė savo atstovaujamą burnos higienistų asociacijos trumpą istoriją, mokymosi programas, profesinius pasiekimus ir bei iššūkius. Taip pat buvo renkama nauja taryba, prezidentas, balsuojama už ateinančių penkių metų strategiją, aptariamos profesijos ateities perspektyvos. Tarp susitikimų delegatų bendravimas nenutrūksta, jie dalyvauja įvairiuose komitetuose, kuriamos naujos programos, bendraujama e-paštu.
 
Lietuvos burnos higienistų draugija šiemet tapusi Tarptautinės burnos higienistų federacijos nare, turėjo progą pirmą kartą sudalyvauti tokiame renginyje kaip oficiali šalį atstovaujanti organizacija. Taip yra stiprinami ryšiai su kitų šalių kolegomis, leidžia pasikeisti patirtimi, gauti įkvėpimo naujiems projektams.
 
Simpoziume Australijoje, Brisbane, kurio organizavimo didelė dalis teko Australijos burnos higienistų asociacijai, susirinko 1135 dalyviai iš 34 šalių.
 
Nors ir negausiai atstovaujama Lietuva šiame simpoziume mokslinėje programoje pristatytė stendinį pranešimą apie fizinės ir psichologinės sveikatos sutrikimus Lietuvos burnos higienistų tarpe.
 
Penkios dienos simpoziume prabėgo labai greitai, atnešė daug naujų pažinčių, sutvirtino draugystę su jau pažįstamais kolegomis, papildė žinių bagažą ir įkvėpė naujiems darbams siekiant padėti išsaugoti pacientams sveikas šypsenas.
 
Sekantis simpoziumas vyks 2022 metais Dubline, Airijoje, tikimės ten sudalyvaus gausus lietuvaičių burnos higienistų būrys.
 
Daugiau info apie simpoziumą: www.ifdh.org
 
 
Gitana Rėderienė
LBHD pirmininkė

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.