Informuojame

          Lietuvos Respublikos odontologų rūmai (toliau – Rūmai), reaguodami į viešoje erdvėje pasirodžiusią informaciją apie šešėlį odontologijos sektoriuje, finansinių duomenų neteikimą, pareiškia, kad Rūmai pasisako už skaidrią mokesčių sistemą odontologijoje ir yra tikri, kad odontologų bendruomenės nariai pritaria šiai pozicijai bei ja vadovaujasi savo veikloje.
       Rūmų nuomone, tyrimas yra atliktas tendencingai, neatsižvelgiant į odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigų veiklos specifiką, nevertinant darbuotojų dirbamo darbo laiko trukmės ir pan.
      Kelia abejonių ir tyrimą atlikusios įmonės, t.y. VšĮ „Saugok save‟, veiklos skaidrumas, nes Valstybės įmonės Registrų centro duomenimis minėta įmonė nuo 2016 m. nėra pateikusi metinės finansinės atskaitomybės dokumentų. 
          Atkreipiame dėmesį, kad mokestiniai klausimai nėra priskiriami Rūmų kompetencijai ir Rūmai neturi įgaliojimų atlikti odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigų finansinės veiklos vertinimo.
            Pranešame, kad Rūmai dėl viešoje erdvėje pasirodžiusios informacijos kreipėsi į Valstybinę mokesčių inspekciją prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos, tyrimą atlikusią įmonę VšĮ „Saugok save‟ bei Lietuvos Respublikos Seimo Sveikatos reikalų komitetą dėl turimos informacijos, susijusios su galimai neskaidria odontologų veikla, gavimo.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.