Rūmų Kauno teritorinio skyriaus konferencija

LR Odontologų Rūmų Kauno teritorinio skyriaus vadovė su lektoriais
 
2020 m. sausio 18 dieną Odontologų rūmų Kauno teritoriniame skyriuje įvyko visuotinis skyriaus narių susirinkimas ir mokslinė konferencija. Susirinkus gausiam dalyvių būriui, susirinkimą atidarė Odontologų rūmų Kauno teritorinio skyriaus vadovė Ramunė Kiaunienė. Skyriaus vadovė padėkojo skyriaus valdybai, etikos komisijai ir visiems aktyviems skyriaus nariams už bendradarbiavimą, nuomones. Buvo išklausyta skyriaus veiklos ataskaita, aptarta Rūmų ateities strategija.
 Diskutuota apie Rūmų veiklos kryptis, įsigaliojus LR Seimo sprendimui. Dalyviai aktyviai diskutavo. Toliau vyko rinkimai į Kauno teritorinio skyriaus vadovo postą, taip pat buvo renkamas atstovas nuo skyriaus į  rūmų Tarybą. Balsuojant atviru balsavimu, vienbalsiai į Kauno teritorinio skyriaus vadovo postą buvo išrinkta gyd.odontologė Ramunė Kiaunienė, o į Tarybą nuo skyriaus deleguotas doc.Gintaras Janužis. Aktyviai diskutuojant buvo išrinkta skyriaus valdyba: gyd.odontologė Giedrė Grigaitė Kazakevičienė, burnos higienistė Rita Juchnevičienė ir dantų technikas Raimundas Bagdonas. Į Skyriaus etikos komisiją vienbalsiai išrinkti: doc.Gintaras Janužis, burnos higienistė Daiva Mačiulienė, dantų technikas Alvydas Kavaliauskas. Dalyviai taip pat atviru balsavimu išrinko Skyriaus koordinatorius kraštuose. Susirinkimą vedė doc.Gintaras Janužis, kuris padėkojo dalyviams už aktyvumą ir uždarė susirinkimą.
 
 
Toliau vyko mokslinė konferencija. Dantų technikas Raimundas Bagdonas pristatė paskaitą apie funkcinę diagnostiką, veido skeletinio tipo ir būsimų okliuzinių plokštumų analizę:  būtinus etapus prieš pradedant bedančio paciento protezavimo bei implantacijos procedūras. Pranešimo metu buvo analizuojami išimamo protezo planavimo ir gamybos etapai atliekant funkcinę bei fonetinę analizę.Prezentacijos metu buvo pristatytas skaitmeninis bedančių pacientų protezavimo kelias.
 
Lektoriaus Kastyčio Bušausko paskaitoje „Sudėtingų endodontinių situacijų sprendimas paprastai - misija įmanoma” iliustruotoje klinikiniais atvejais, buvo pristatyta skirtingų klinikinių situacijų apžvalga, aptarta sudėtingi ir komplikuoti endodontiniai atvejai.
 
Burnos higienistė Rita Juchnevičienė savo paskaitoje analizavoįvairias dantų poliravimo priemones, jų naudojimo galimybes skirtingais klinikiniais atvejais. Buvo aptariamos poliravimui naudojamos mechaninės ir cheminės priemonės. Taip pat paskaitoje buvo kalbama apie dantų poliravimo reikšmę atliekant profesionalią burnos higieną skirtingo amžiaus pacientams.
 
Doc.Gintaro Janužio paskaitoje diskutavome apie uždegimo reikšmę gijimo procese. Kada uždegimas yra normali reakcija, kurios neverta slopinti ir kada šis procesas tampa kenksmingu? Aseptinio uždegimo kontrolė ir jo valdymo būdai. Buvo aptarta infekcinis uždegimas ir jo plitimo keliai bei būdai, gydymo taktika.
 
Lektorius Jan Pavel Rokicki paskaitoje “Veido skausminių simuliacijų atpažinimas ir vertinimas“ pabrėžė, kad atsirado labai daug psichogeninės kilmės skausmų, atliekama aibė tyrimų, tačiau organikos nėra. Kauno klinikose Veido ir žandikaulių chirurgijos klinikoje pradėtas diegti modernus skaumo simuliacijų diagnostikos algoritmas I-Motions, leidžiantis kartu su specialiai atrinktais emociniais klausimynais diferencijuoti ir atpažinti skausmines simuliacijas.
 
Ši naujai adaptuota metodika leidžia pagreitinti neaiškios kilmės veido skausmų atpažinimą ir sumažinti diagnostikos kaštus. Pagal PSO duomenis nuo 2014 metų skausminio pojučio simuliavimas tampa vis dažnesnia misdiagnostikos priežastimi.
 
 
Dėkoju visiems lektoriams, konferencijos rėmėjams ir dalyviams-
LR Odontologų rūmų Kauno teritorinio skyriaus vadovė Ramunė Kiaunienė
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.