DĖL ĮMOKŲ PACIENTAMS PADARYTAI ŽALAI ATLYGINTI MOKĖJIMO ATIDĖJIMO

Šalyje paskelbus karantiną ir jo metu uždraudus odontologijos paslaugų teikimą, išskyrus būtinąją medicinos pagalbą, daugelis odontologinės priežiūros pagalbos įstaigų neteko visų arba didelės dalies pajamų, todėl jau dabar susiduria su finansiniais sunkumais. Informuojame, kad Lietuvos Respublikos odontologų rūmai kreipėsi į valstybės institucijas prašydami atidėti odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigų įmokų pacientams padarytai žalai atlyginti mokėjimus į VLK nurodytą sąskaitą. LR odontologų rūmai tikisi greito valstybės institucijų atsako ir situacijos išaiškinimo.  
 
Informuojame, kad 2020 m. kovo 19 d. buvo gautas raštas iš Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarijos, kuriuo 2020 m. kovo 18 d. siųstas Rūmų raštas „Dėl įmokų pacientams padarytai žalai atlyginti mokėjimo atidėjimo" buvo persiųstas LR Sveikatos apsaugos ministerijai. Apie sprendimus ir numatomus veiksmus SAM turi informuoti Rūmus.
 
Informuojame, kad 2020 m. kovo 25 d. buvo gautas raštas iš LR Seimo Sveikatos reikalų komiteto, kuriuo LR Sveikatos apsaugos ministerijos prašoma išnagrinėti Rūmų išdėstytus argumentus, kuriais prašoma pagalbos odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigoms, atidedant įmokų pacientams padarytai žalai atlyginti mokėjimus, ir apie priimtus sprendimus informuoti Komitetą ir pareiškėjus.
 
Odontologų rūmai stebėdami šį biurokratinį susirašinėjimą, tačiau suprasdami šiuo metu didelį darbo krūvį SAM, kantriai laukia atsako. 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.