Įstaigų vadovų dėmesiui

Lietuvos Respublikos Vyriausybė paskelbė trečią (visiškos parengties) civilinės saugos sistemos parengties lygį bei visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje karantiną. Vadovaujantis nutarimu visų odontologijos paslaugų teikimas turi būti atidėtas, išskyrus būtinosios medicinos pagalbos užtikrinimą.
 
Atkreipiame odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigų (toliau – Įstaiga) vadovų dėmesį, kad Lietuvos Respublikos darbuotojų saugos ir sveikatos įstatymas nustato, kad saugias ir sveikatai nekenksmingas darbo sąlygas darbuotojams privalo sudaryti darbdaviai, t.y. Įstaigų vadovai turi imtis visų prevenciniųpriemonių, skirtų darbuotojų darbingumui, sveikatai ir gyvybei darbe išsaugoti, kurios naudojamos ar planuojamos visuose Įstaigos veiklos etapuose, kad darbuotojai būtų apsaugoti nuo profesinės rizikos.  Kiekvienam darbuotojui privalo būti sudarytos saugios ir sveikatai nekenksmingos darbo sąlygos, neatsižvelgiant į įmonės veiklos rūšį, darbo sutarties rūšį, darbuotojų skaičių, įmonės rentabilumą, darbo vietą, aplinką, pobūdį ir pan.Darbuotojų saugos ir sveikatos priemonės finansuojamos darbdavio lėšomis.
Vadovaujantis Lietuvos Respublikos darbo kodeksu (toliau – Kodeksas), darbdavys privalo sudaryti darbuotojui sąlygas darbo funkcijai atlikti ir suteikti darbuotojui reikalingas darbo priemones. Kodeksas reglamentuoja darbuotojų teisę saugiai dirbti ir galimybę atsisakyti dirbti, jeigu yra pavojus jo saugai ir sveikatai, jeigu neįrengtos kolektyvinės apsaugos priemonės ar darbuotojas neaprūpintas reikiamomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis.
 
Rūmai kviečia odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigų vadovus atsakingai vertinti susidariusią situaciją, priimti tinkamus sprendimus ir vykdyti teisės aktų reikalavimus.
 
Lietuvos Respublikos darbuotojų saugos ir sveikatos įstatymas:  https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/TAR.95C79D036AA4/asr
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.