DĖL SIŪLŲ IŠĖMIMO PO DANTIES ROVIMO, DANTŲ IMPLANTACIJOS

Kaip žinia, šalyje paskelbtas trečias civilinės saugos sistemos parengties (visiškos parengties) lygis  ir karantinas, kas sąlygoja visišką odontologijos paslaugų teikimo atidėjimą, išskyrus būtinosios medicinos pagalbos užtikrinimą, t.y. karantino metu draudžiama teikti odontologines paslaugas, išskyrus būtinąją medicinos pagalbą.
 
Rūmai ragina Jus atkreipti dėmesį į tai, jog visgi pacientams turi būti suteikiama ne tik būtinoji medicinos pagalba, bet ir tokios paslaugos, kurių nesuteikus pacientui atsirastų poreikis būtinajai medicinos pagalbai arba reikšmingai pablogėtų paciento būklė.
 
Rūmai gauna daug užklausų iš Rūmų narių ir pacientų dėl siūlų išėmimo po danties rovimo, dantų implantacijos.
Jei savaitę iki karantino paskelbimo šalyje, Jūs savo pacientams teikėte odontologines paslaugas tokias, kaip danties rovimas ar dantų implantacija, būtinai informuokite savo pacientus sms žinute, kokie siūlai buvo naudoti (tipstantys ar netirpstantys), kada juos reikėtų išimti. Ši informacija svarbi ne tik pacientui, bet ir gydytojui, jei pacientas karantino laikotarpiu kreiptųsi į kitą gydymo įstaigą ir ten jam būtų suteikta siūlų išėmimo po danties rovimo ar implantacijos paslauga.
 
Prašome Jūsų nepalikti pacientų likimo valiai ir suteikti jiems tokias odontologines paslaugas, dėl kurių nesuteikimo pacientui atsirastų poreikis būtinajai pagalbai arba reikšmingai pablogėtų pacientų sveikata.
 
Jei tokių paslaugų suteikti pacientui negalite dėl tinkamų apsaugos priemonių neturėjimo ar dėl to, jog pats esate saviizoliacijoje, raginame susisiekti su savo kolega, kuris galėtų pagelbėti pacientui, arba siųsti pacientą į artimiausią PSPC, kur būtinoji pagalba teikiama darbo valandomis kiekvieną darbo dieną.
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.