VMI paskelbė 32 tūkst. labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusių verslų sąrašą

Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau - VMI) atsižvelgusi į nustatytus ribojimus, dėl kurių verslininkai patyrė tiesioginį neigiamą poveikį, savo interneto svetainėje paskelbė mokesčių mokėtojų sąrašą, kuriems automatiškai suteikiamos šios pagalbos priemonės – nevykdomas deklaruotų mokesčių išieškojimas, taikomas atleidimas nuo delspinigių, o sudarius mokestinės paskolos sutartį, neskaičiuojamos palūkanos. Šiems mokėtojams taikomos analogiškos Valstybinio socialinio draudimo įmokų mokėjimą palengvinančios priemonės.
Ar mokesčių mokėtojas yra įtrauktas į sąrašą, galima pasitikrinti čia (https://www.vmi.lt/cms/informacija-apie-mokesciu-moketojus).  Paieškoje reikia nurodyti pavadinimą arba įmonės kodą. Paiešką galima vykdyti ir pagal grupes, pasirenkant požymį „Mokesčių mokėtojai, kuriems taikomos mokestinės pagalbos priemonės dėl COVID-19". Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad jeigu iškarto nepavyksta atsidaryti sąrašo, nukopijuokite nuorodą ir bandykite kelis kartus.
 
Sąraše įtrauktos tiek smulkios įmonės, tiek stambūs verslai, kurie dėl karantino turėjo laikinai nutraukti veiklą. Pastebėjome, kad ne visos odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigos ir dantų technikų laboratorijos įtrauktos į VMI paskelbtą sąrašą. Atsižvelgiant į tai, Lietuvos Respublikos odontologų rūmai kreipėsi į VMI siekdami išsiaiškinti susidariusią situaciją. Pranešame, kad VMI šiuo metu negali tiksliai pasakyti, kodėl ne visos odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigos įtrauktos į sąrašą. Pirminiais duomenimis, VMI nuomone, tai galėjo įvykti todėl, kad įmonė galimai yra  nurodžiusi daugiau EVRK kodų, t.y. galimai vykdo ir daugiau veiklų. VMI atstovai pateikė informaciją, kad visoms besikreipiančioms odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigoms, dantų technikų laboratorijoms, bus taikomos mokesčių atidėjimo lengvatos”.
 
 Verslininkai, neradę savęs tarp paskelbtų mokesčių mokėtojų, tačiau taip pat patyrę neigiamas pasekmes dėl COVID-19, dėl pagalbos priemonių jų verslui taikymo gali kreiptis į mokesčių administratorių, pateikdami supaprastintos formos prašymą. Minėtą formą galima pateikti per Mano VMI, atsiųsti e. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba klasikiniu paštu. 
 
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.