Rūmai prisideda finansine pagalba medikams, ligoniams, silpniausiems

Lietuvos Respublikos odontologų rūmai, vienydami visus Lietuvos gydytojus odontologus ir burnos priežiūros specialistus, būdami socialiai atsakinga asociacija, besirūpindami savo narių ir visos Lietuvos žmonių sveikata ir saugumu, reaguodami į Lietuvos medikų bendruomenės pagalbos šauksmą, skyrė 10 tūkst. eurų sumą COVID-19 pasekmių mažinimo fondui, kuriuo rūpinasi Prezidentės Dalios Grybauskaitės vadovaujama žymių šalies medikų, mokslininkų ir verslo atstovų komanda.

COVID-19 fondas buvo atidarytas įgyvendinant Vyriausybės patvirtintą Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą. Fondui lėšas gali pervesti tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys – smulkios ir stambios įmonės ir tarptautinės korporacijos.
 
Fondo lėšos bus skiriamos pagalbai tiems, kuriems jos labiausiai reikia. Pirmosios surinktos lėšos bus skiriamos medikams ir ligoniams – perkamos asmens apsaugos priemonės, reagentai ir kita medicininė įranga. Vėliau poreikis bus analizuojamas ir tikslinamas, visuomenė nuolat bus informuojama, kiek surinkta lėšų ir kam jos naudojamos.
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.