Dėl burnos organų trauminių pažeidimų ir skausmo, sukelto nekontroliuojamų ir lūžusių ortodontinių aparatų

Vyriausybei pratęsus karantiną iki š.m. balandžio 13 d. ir uždraudus teikti odontologines paslaugas, išskyrus būtinąją medicinos pagalbą, odontologinės  paslaugos mūsų šalyje nebeteikiamos jau 17 dienų.
 
Lietuvos gydytojai ortodontai, sunerimę dėl pacientų, kurių gydymui naudojami ortodontiniai aparatai, sveikatos, atkreipia dėmesį į tai, jog pacientams ilgesnį laiką neatliekant ortodontinių aparatų korekcijų šie gali deformuotis, lūžti burnoje, tuo sukeldami burnos organų trauminius pažeidimus bei stiprų skausmą.
 
Rūmai ragina odontologų bendruomenę atkreipti dėmesį į tai, jog pacientams turi būti suteikiama ne tik būtinoji medicinos pagalba, bet ir tokios paslaugos, kurių nesuteikus pacientui atsirastų poreikis būtinajai medicinos pagalbai arba reikšmingai pablogėtų paciento būklė. Į šią sritį patektų ir paslaugos, kurių nesuteikus pacientui atsirastų burnos organų trauminiai pažeidimai ir skausmas, sukeltas nekontroliuojamų ir lūžusių ortodontinių aparatų.
Prašome Jūsų nepalikti pacientų likimo valiai ir suteikti jiems tokias odontologines paslaugas, dėl kurių nesuteikimo pacientui atsirastų poreikis būtinajai pagalbai arba reikšmingai pablogėtų pacientų sveikata.
 
Jei tokių paslaugų suteikti pacientui negalite dėl tinkamų apsaugos priemonių neturėjimo ar dėl to, jog pats esate saviizoliacijoje, raginame susisiekti su savo kolega, kuris galėtų pagelbėti pacientui, arba siųsti pacientą į artimiausią PSPC, kur būtinoji pagalba teikiama darbo valandomis kiekvieną darbo dieną.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.